VELIKO PRIZNANJE Vilagoš proglašena za "Zvezdu u usponu"

22:09 | 26-10-2024

Ostali sportovi 0

Istu nagradu prošle godine ponela je Angelina Topić.

foto

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš proglašena je za "Zvezdu u usponu" evropske atletike na današnjem Evropskom kongresu održanom u glavnom gradu Severne Makedonije Skoplju.

Vilagoš je u izboru za "Zvezdu u usponu" pobedila u konkurenciji još dve atletičarke, Fibi Gil iz Velike Britanije i Jane Koščak iz Hrvatske. Srpska bacačica koplja se ovim priznanjem pridružila svojoj koleginici Angelini Topić, koja je prošle godine ponela istu nagradu, čime je Srbija još jednom pokazala da je rasadnik talentovanih mladih atletičara.

Izuzetan napredak i rezultati Vilagoš u bacanju koplja stavili su je na mapu najboljih evropskih sportista u njenoj disciplini. Ovo priznanje samo je još jedan dokaz da srpska atletika ima sjajnu budućnost, s obzirom na to da se naši sportisti redovno ističu na najvećim takmičenjima i nastavljaju da donose priznanja svojoj zemlji. Rođena 2004, Vilagoš je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore, pobedila na Kupu Evrope i trenutno zauzima drugo mesto na evropskoj listi za 2024. godinu sa fantastičnim hicem od 65,64 m.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading