Tanasković u Bahreinu predvodio skupštinu Svetske federacije školskog sporta

13:25 | 28-10-2024

Ostali sportovi 0

Željko Tanasković predsedavao je Skupštinom Svetskog školskog sporta u Bahreinu, a delegacija Srbije imala je i sastanak sa predstavnicima srpske ambasade u Bahreinu

Školski sport

Bahrein je od 21. do 23. oktobra bio domaćin skupštine Svetske federacije školskog sporta (ISF). Na Skupštini je učestvovalo 86 delegata, predstavnika država članica. Srpsku delegaciju predvodio je Željko Tanasković, proslavljeni odbojkaš, koji obavlja funkciju potpredsednika ISF.


Delegat Srbije na Kongresu bio je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. Gosti na Kongresu bili su predstavnici TRK Zlatibor, Nikola Novaković (direktor) i Stefan Kuzeljević (rukovodilac prodaje), zbog izbora Zlatibora za organizatora Školarijade 2025.

Posle ostavke dosadašnjeg predsednika ISF Petrinke (privatni razlozi), članovi Izvršnog odbora su mu se zahvalili i izabrali su petočlanu Tranzitnu Komisiju, koja će voditi svetsku federaciju do aprila 2025. godine, kada će biti održana izborna Skupština ISF. Predsednik te komisije je Željko Tanasković. Donete su odluke i oko ostalih domaćina velikih takmičenja u 2025. i 2026. godini, usvojene su promene Statuta i godišnji budžet za 2024. 

Školski sport IFS
 

 

Kongres je otvorio ministar prosvete Bahreina, dr Mubarak Juma. Usledila je Skupština koja je uz pauze trajala čak šest sati, a njom je predsedavao Željko Tanasković. Srpsku delegaciju posetili su i predstavnici ambasade u Manami, glavnom gradu Bahreina, Tatjana Garčević (ambasador) i Mladen Mijatović (konzul). Tom prilikom su razgovarali oko promocije Srbije u ovoj dalekoj zemlji, a posebno turizma i sporta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading