VELIKI USPEH ZA BOKSERE Srbija zasijala punim sjajem na EUBC Balkanskom prvenstvu

15:15 | 04-10-2023

Ostali sportovi 0

Tim Srbije u ukupnom skoru zauzeo treću poziciju, iza Bugarske i Ukrajine

Boks

Tri zlata srpskih bokserki, jedno najsjajnije odličje kod muškaraca i jedna muška bronza je bilans naših selekcija na šampionatu Balkana čime je tim Srbije u ukupnom skoru zauzeo treću poziciju, iza domaćina Bugarske i Ukrajine kojoj je EUBC ove godine dozvolio da se takmiči na ovom prvenstu.

Selekcija Srbije nastupila je sa sedam boksera i osvojila četiri zlatne medalje, dok je Ukrajina učestvovala sa 24 boksera i imala takođe bilans od četiri zlata.

Prvo zlato za Srbiju iskovao je srpski reprezentativac Jovan Nikolić u kategoriji do 75 kg dominantom i ubedljivom pobedom nad Bugarinom Vilijamom Čolovim, a pre je eliminisao i Ukrajinca Pavla Iljušu.

Usledilo je zlato je Milene Matović u kategoriji do 66 kg koja je u finalu salvadala Grkinju Mavrometi Paraskevi, prethodno pobedivši i Ukrajinku Nataliju Merinovu.

Treće zlato za Srbiju i treći put intoniranje srpske himne u nastavku takmičenja izborila je Nina Radovanović (do 50 kg) koja će se za zlato borila protiv Bugarske Vaneline Poptoleve.

Boks BSS
 

 

Četvrto zlato Srbiji je upisala Anđela Branković (do 57 kg) u kategoriji do salvadavši Rumunku Nikoletu Banciu. Bronzu i ujedno prvu medalju na ovom šampionatu za našu zemlju osvojio je Stefan Camović u kategoriji do 60 kg pobedom na Ukrajincem Maksimom Ziharovim 4:1. Zaustavljen je u polufinalu od Rumuna Julijana Barneskua.

“Boksovao sam punim srcem, sa visokim stepenom samopouzdanja i sa dubokim uverenjem da ću Srbiji doneti zlato sa Balkanskog šampionata. Srećan sam i ponosan, ispunio sam jedan od ciljeva, nakon osvajanja Beogradskog pobednika, sada sam uzeo i Balkansko zlato, sledeći cilj kome ću sav da se predam i radim na njemu je osvajanje medalje na šampionatu Evrope u Beogradu 2024” – istakao je zlatni reprezentativac Srbije Jovan Nikolić.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

Komentari(0)

Loading