Beogradski maraton promovisan i u Čikagu

13:40 | 07-10-2023

Ostali sportovi 0

Najmasovniji sportski događaj u Srbiji, Beogradski maraton, predstavlja se i ove godine na specijalizovanom sajmu koji se održava uoči jubilarnog 45. maratona u Čikagu

Beogradski maraton promovisan i u Čikagu
Beogradski maraton

Promovisano je 37. izdanje trke koja svakog aprila okupi desetine hiljada trkača u našem glavnom gradu, kao i ostali događaji koje Beogradski maraton ima u svom programu. 

Štand Beogradskog maratona posetio je i generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović koji je istakao da je ovo izuzetna prilika da se na najlepši mogući način predstave naša prestonica i Srbija, kao i da se privuku i turisti i trkači u Beograd.

Beogradski maraton promovisan i u Čikagu Alo
 

– Naši ljudi znaju kako da dočekaju goste, kako da ih isprate, vrlo smo srdačan narod. Nisam do sada upoznao nijednog Amerikanca, koji je do sada posetio Srbiju, a da se vratio sa negativnim utiskom. U tom smislu je i predstavljanje Beogradskog maratona, kao jedne velike manifestacije koja ima dugu tradiciju, dodatni motiv za ljude da dođu u naš glavni grad i da posete Srbiju – kaže Jović.

Program maratona u Čikagu, koji se ubraja u šest najprestižnijih na svetu, među kojima su još Njujork, Boston, London, Berlin i Tokio, počinje danas trkom na 5 kilometara u kojoj će učestvovati čak 12.000 trkača. Ovo, 45. izdanje čikaškog maratona ove godine je najmasovnije u svojoj 118 godina dugoj istoriji jer se na startu očekuje čak 49.000 učesnika. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading