Završena Premijer liga Beograda u šahu

20:30 | 07-10-2023

Ostali sportovi 0

Danas je u prostorijama zgrade Borba završeno takmičenje Premijer lige Beograda u šahu za 2023. godinu. Na takmičenju koje je trajalo od 29. septembra pa sve do 7. oktobra, učestvovalo je 12 ekipa koje su se borile za plasman za Prvu ligu Srbije.

šah

 

Dodeli pehara i medalja prisustvovao je i direktor Pošte Srbije, Zoran Đorđević, šahovska legenda Alisa Marić, selektor ženske reprezentacije Srbije Irina Čoluškina.

Pobednik Premijer lige je ŠК PTT, koji će sledeće godine igrati u Prvoj ligi Srbije. U veoma jakoj konkurenciji, ŠК PTT Beograd ubedljivo je, bez poraza, osvojio prvo mesto, sa značajnom prednošću nad konkurencijom. Zlatne medalje i pehar, pobednicima je uručio, Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, koji je ujedno proglasio i takmičenje završenim.

šah Privatna arhiva
 

- Česitam svim takmičarima i drago mi je da su se ovakvi mečevi vodili upravo u zgradi Borbe, koje postaje kuća šaha, poručio je Andrija Jorgić, predsednik ŠSB, koji je otkrio i tajnu kako je došlo do plasmana i zalaganja da klub PTT osvoji prvo mesto.

šah Privatna arhiva
 

- Pre nepunih godinu dana, na obeležavanju ŠSS, Zoran Đorđević, direktor Pošte Srbije, bio nam je gost, koji je tim putem izrazio želju da se uključi u šah. Formirao je ekipu, trudili su se, i došli do toga da, danas, osvoje zlatne medalje, objasnio je Jorgić.

šah Privatna arhiva
 

Drugo mesto zauzeo je mladi sastav Turbine, a srebrne medalje i zasluženi pehar, šahistima je uručila Alisa Marić. Trećeplasirani na ovogodišem turniru je ŠК Partizan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading