SLOVENCI PREJAKI ZA ORLOVE Odbojkaši Srbije vezali i treći poraz u kvalifikacijama za Olimpijske Igre

11:08 | 08-10-2023

Ostali sportovi 0

Biće prilike za "plavu četu"

odbojkaška reprezentacija srbije
EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI

Odbojkaška reprezentacija Srbije oprostila se od kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre tako što je povezala i treći poraz u grupi B, ovog puta od Slovenije - 3:0 (25:22, 25:23, 25:21). 

Posle uvodnog neuspeha od Turske, Orlovi su povezali tri pobede i dali sebi nadu da bi mogli da se "potuku" za prva dva mesta koja vode u Pariz, ali su onda došla tri šamara od Japana, SAD i sada od Slovenije.

Ipak, nisu se naši pokazali u lošem svetlu protiv Slovenaca koji su rastuća sila u ovom sportu, pa će, i pored ove karte koja je pala u vodu, imati još prilike da se plasiraju na Olimpijske igre. 

Naime, to će moći da učine preko FIVB rang liste gde se nalaze na devetom mestu, a nakon Lige nacija, koja je na progrmau narednog juna, napraviće se presek i pet selekcija će otići na veliku svetsku smotru.

NADA POSLEDNJA UMIRE Evo kako odbojkaši Srbije ipak mogu da se plasiraju na Olimpijske Igre

Prednost će imati selekcije sa kontinenata koji do tada ne budu imali svoje predstavnike, da bi potom svoje mesto dobile i reprezentacije prema rangu. 

Prednost će imati selekcije sa kontinenata koji do tada ne budu imali svoje predstavnike, da bi potom svoje mesto dobile i reprezentacije prema rangu. 

Što se tiče samog meča, Milan Kujundžić je bio udarna igla odbojkaša sa 15 poena, 13 je dodao Dražen Luburić, dok je Marko Ivović zabeležio 10 poena.

Ni Slovenija nije uspela da se plasira dalje, pa će i ona tražiti okolni put, jer su Japan i SAD već obezbedili put u Pari. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading