SVE JE BILO KAO IZ BAJKE, A ONDA SE ZAČULA PRVA SIRENA Potresna ispovest srpske odbojkašice evakuisane iz Tel Aviva

11:38 | 12-10-2023

Ostali sportovi 0

Mlada odbojkašica iz Republike Srpske, Nikolina Buha opisala je strašne trenutke koje je proživela kada je počeo napad Palestine na Izrael

Izrael

Odbojkašica iz Gacka Nikolina Buha je tokom septembra otišla u Tel Aviv da bi nastavila karijeru, i nije ni slutila šta će se dogoditi samo mesec dana kasnije.

BILI SMO U SKLONIŠTU, SVI SU BILI UPLAŠENI Srpska rukometašica proživela horor u Izraelu

-Do te subote zaista je sve bilo kao iz bajke. Imali smo treninge, šetali smo po gradu. Nije bilo nikakvih naznaka da će se tako nešto desiti. Ujutro 7. oktobra se začula prva sirena u Tel Avivu. To je bilo oko sedam časova.Sve vreme bile smo u stanu i nismo smele da izađemo nigde, ne samo zbog raketnih napada, već i zbog terorista koji su napadali civile. Jedino kada se oglasi sirena, otrčimo u podrum, gde se nalazila posebna prostorija za takve slučajeve, gde je bilo najbezbednije mesto. Odmah nas je zvao i trener, pa su nas uputili šta dalje da radimo.

-Nikada nisam osjetila tako nešto. Čule su se eksplozije, vika, iako je Tel Aviv udaljen od tih ratnih dejstava, nije bila razlika. Jedna bomba je pala na oko 800 metara od nas. Nije bilo nimalo prijatno, najblaže rečeno.

Opisala je i kako je evakuisana sa ostalim srpskim državljanima.

-Stupila sam u kontakt sa gospodinom Duškom Kovačevićem, tako da mi je on pomogao u svemu tome. On je kontaktirao Ambasadu Srbije i ja sam bez ikakvih problema evakuisana sa državljanima Srbije. Bila sam jedina državljanka BiH tamo. Zaista im zahvaljujem svima što su pomogli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:
šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading