OTKRIVENI NOVI DETALJI Evo zašto porodica krije informacije o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera

11:14 | 29-10-2023

Ostali sportovi 0

Vozači Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sainc startovaće iz prvog reda večeras (21 sat) na Velikoj nagradi Meksika

Mihael Šumaher
Tanjug/Ap

“Momci u crvenom” iznenadili su sve u 19. trci šampionata Formule 1 i iza sebe su ostavili Maksa Verštapena (Red Bul), Danijela Rikarda (Alfa Tauri), Čeka Pereza (Red Bul), Luisa Hamiltona (Mercedes), Oskara Pjastrija (Meklaren)... Da li će tako biti i u trci... videćemo... da ne baksuziramo italijanskoj ekipi koja je, često, sama sebi najveći protivnik.

A, kada pričamo o Ferariju, red je da se prisetimo i čoveka koji je pisao istoriju sa Skuderijom. Mihael Šumaher je 29. decembra 2013. doživeo nesreću na skijanju. Zbog teške povrede glave, on je bio dugo u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu, a sada se oporavlja u svom domu u Švajcarskoj koji je pretvoren u bolnicu. Od nesreće u Alpima, informacije o Šumaherovom zdravstvenom stanju bile su pokrivene velom tajne, a porodica je odlučila da za sebe zadrži detalje. 

Felipe Masa, bivši vozač Ferariju i blizak Šumaherov prijatelj, nedavno je priznao da je “upoznat sa informacijama o Mihaelovom stanju”. Međutim, on poštuje želje porodice: „Da, ali ja nisam taj koji će nešto reći. Porodica je ta koja to mora prva da uradi.”. Uoči trke u Meksiku oglasio se i Feliks Dam, advokat porodice Mihaela Šumahera u poslednjih 15 godina, koji je govorio o načinu na koji se supruga Korina bori i zašto još nema zvaničnog izveštaja o njegovom stanju: “I dalje imam u glavi sliku brojnih novinara i fotografa koji su danima nakon nesreće čekali informacije ispred bolnice u Grenoblu. Da bi se smanjio pritisak, prve opšte informacije o povredama date su na konferencijama za novinare na kojoj su bili prisutni i doktori koji leče Mihaela. Do tada su sve vesti o zdravstvenom stanju bile apsolutno tabu.” Dam je rekao i da je porodica dugo razmišljala da preko medija objavi šta se dešava sa Mihaelom... 

Mihael Šumaher Tanjug/Ap
 

- Uvek se radilo o zaštiti privatnosti. Naravno, mnogo smo razgovarali o tome, pa smo takođe razmatrali da li bi konačni izveštaj o Mihaelovom zdravlju mogao biti pravi način da to uradimo. Ali, to ne bi bio kraj, zaključili smo. Morali bi stalno da se ažuriraju izveštaji... Mediji bi, iznova i iznova, pitali: A kako je sada, kako sada izgleda?, jedan, dva, tri meseca ili godine nakon što bismo objavili. 

Odajući priznanje milionima fanova širom sveta koji su željni bilo kakvih vesti, Dam veruje da većina njih razume i poštuje odluku porodice da traži privatnost: “Oni poštuju činjenicu da je nesreća pokrenula proces u kojem je privatnost neophodna. Verujem da velika većina fanova može dobro da se nosi sa tim. Što se medija tiče, iznenadio me je koliko izveštavaju uprkos činjenici da nema pouzdanih informacija. Sve rade da bi od nula napravili priču koja ne postoji”. Gotovo deset godina od nesreće, još se malo zna o Mihaelovom stanju. Pričalo se da iz kome probudio šest meseci posle pada, čak i da može da hoda i komunicira.

 Advokati su sve to demantovali, a tužili su i medije koji su iznosili laži o sedmostrukom šampionu sveta. “Bunte” je još 2016. pisao da se Mihael oporavio, da hoda i pomera jednu ruku, dok su iz “Bilda” rekli da otvara oči i sam diše. Da je to daleko od istine potvrdio je i njegov sin Mik Šumaher, u intervjuu koji je dao 2021: “Razmišljam o tome kako bi bilo bilo sjajno da razgovaram sa ocem, kao vozač sa vozačem. Sve bih dao da to imam... to je nepravda prema meni”. 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading