NOVI VELIKI TRIJUMF Ferstapen pobedio na Velikoj nagradi Meksika i izjednačio se sa Prostom

09:41 | 30-10-2023

Ostali sportovi 0

Holanđanin Maks Ferstapen pobedio je sinoć u trci za Veliku nagradu Meksika u Formuli 1

Formula 1
AP Photo/Luca Bruno

Vozač Red Bula stigao je do 16. pobede u sezoni i ukupno 51. u karijeri, i tako se izjednačio sa Alenom Prostom u broju pobeda.

Drugo mesto osvojio je Britanac Luis Hamilton u bolidu Mercedesa, dok je treći završio Šarl Lekler u bolidu Ferarija. Četvrti je bio Karlos Sajnc iz Ferarija, dok je peto mesto pripalo Landu Norisu iz Meklarena. Bodove su još osvojili Džordž Rasel, Danijel Rikardo, Oskar Pjastri, Aleksander Albon i Esteban Okon.

Maks Ferstapen Tanjug/Ap
 

TITULA POTVRĐENA NA NAJBOLJI NAČIN Ferstapen pokorio i Katar za overu trona

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Trku u Meksiko Sitiju obeležio je prvo incident na startu, u kojem je posle manevra Serhio Peres ostao bez plasmana, dok je vozač Hasa, Kevin Magnusen, doživeo incident koji je potom doveo do prekida trke na oko 20 minuta. Ferstapen u generalnom poretku ima 491 bod, ispred Peresa sa 240 i Hamiltona sa 219.

Kada je reč o timovima, na prvom mestu je Red Bull Racing Honda RBPT sa 731 bodom, drugi je Mercedes sa 371, ispred Ferarija sa 349 poena. Naredna trka vozi se sledeće nedelje u Sao Paulu za Veliku nagradu Brazila.

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading