SJAJNA AKCIJA Dečije srce za sve maratonce

08:25 | 01-11-2023

Ostali sportovi 0

Sve za decu...

Beogradski maraton
Beogradski maraton

Na inicijativu fondacije Heroji Beogradskog maratona, održana je radionica sa osobama sa smetnjama u razvoju na kojoj su oslikavali majice za Sava osiguranje porodičnu trku, koja će biti održana u okviru 4. Beogradskog polumaratona, zakazanog za 26. novembar 2023. godine, u saradnji sa Srpskim atletskim savezom.

Fondacija Heroji Beogradskog maratona poziva sve ljude dobre volje da podrže ovu humanitarnu akciji tako što će donirati sredstva i tom prilikom preuzeti majicu sa kojom mogu učestvovati na trci i na taj način podržati sve osobe sa invaliditetom i aktivno učestvovati u inkluziji. Cilj je da se okupi što veći broj porodica koje će dati pravi doprinos porodičnoj trci, učeći najmlađe da podržavaju različitosti i prave vrednosti.
Startni broj za Sava osiguranje porodičnu trku preuzimaće se uz majicu nakon donacije, a svi oni koji budu imali startni broj, kasnije će učestvovati i u lutriji Sava osiguranja.

„Želja nam je da u sve trke Beogradskog maratona uključimo i humanitarni aspekt i to je jedan od osnovnih zadataka fondacije Heroji Beogradskog maratona. Danas želimo da pošaljemo poruku da 730 hiljada osoba u Srbiji čine osobe sa invaliditetom, što je oko 10% stanovništva. Statistički podaci pokazuju da je samo
13% njih radno angažovano i da veliki broj živi u siromaštvu. Među najugroženijima su osobe sa smetnjama u razvoju. Zato je podrška organizacijama kao što je Dečje srce od velike važnosti za inkluziju osoba sa invaliditetom“, izjavio je nakon radionice Darko Habuš direktor Beogradskog maratona.

Beogradski maraton Beogradski maraton
 

 

Ivona Rojević ispred humanitarne organizacije Dečje srce, tim povodom je izjavila:

- Jako smo bili inspirisani za ovu radionicu, naročito za događaj koji nam predstoji. Osobe sa smetnjama u razvoju su osetljiva grupa ljudi kojoj znači svaki vid podrške, kao što je ovaj koji nam je omogućio Beogradski maraton. Nadam se stvarno da ćete imati priliku da osetite kojim zvukom i jačinom kucaju njihova srca i da će vam dati dodatnu energiju da uspešno završite trku.
  
Donacije i preuzimanje startnih brojeva i majica je moguće u prijavnom centru u TC
Galerija 23, 24. i 25. novembra, kao i na dan trke u predstartnoj zoni.

Humanitarna organizacija Dečje srce nastala je 2001. godine sa ciljem pružanja podrške osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. Značajne rezultate postižu realizacijom projektnih aktivnosti, pružanjem usluge socijalne zaštite i inovativnim programima koji su namenjeni osamostaljivanju osoba sa smetnjama u razvoju https://zvucisrca.rs/

Za više sportskih informcija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading