FESTIVAL MLADIH 2024. Srpska omladina u Sočiju za nova znanja i prijateljstva

06:30 | 08-11-2023

Ostali sportovi 0

Našu zemlju će predstavljati 200 učesnika, od čega tri četvrtine iz regiona Valjeva

Svetski omladinski festival
Promo

 

Soči će uvodne nedelje marta 2024. biti domaćin Svetskog omladinskog festivala na kojem će učešće uzeti više od 20.000 mladih iz celog sveta, uzrasta od 14 do 35 godina.

Svetski omladinski festival Promo
 

Ruski grad na obali Crnog mora, domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014. i jedan od domaćina fudbalskog Mundijala 2018, nudi izuzetne sadržaje mlađoj populaciji. Kultura, umetnost, sport, biznis, nauka... oblasti su u kojima će učesnici festivala moći da razmenjuju iskustva i znanja.

Pripremni period je otpočeo 26. oktobra u Moskvi, kad je održan Kongres međunarodnog saveta festivala na kojem je učestvovao predstavnik naše zemlje Aleksa Gajić, predsednik Centra za srpsko-rusku saradnju „Zenit“. Na Kongresu su učestvovali predstavnici više od 90 zemalja sveta, odnosno 120 mladih lidera.

Ivana Petarić Privatna arhiva
 

- Omladina Srbije će imati priliku da upozna priznate ljude iz naučnih, kulturnih, obrazovanih, sportskih, medijskih delatnosti i da stekne nova znanja. Takođe, imaće priliku da se upozna s hiljadama mladih iz različitih delova sveta i Rusije i stekne nova prijateljstva. Pored neformalnog obrazovanja, imaće priliku i za zabavni i sportski deo festivala, za obilazak znamenitosti jednog od najlepših gradova Rusije. Zahvalna sam na ovoj prilici što mogu da mladima iz svog valjevskog okruga omogućim odlazak u Rusiju, jer sam bila učesnik na prvom Rusko-srpskom forumu 2021. u Krasnodaru - kaže Ivana Petarić, jedna od organizatorki Festivala mladih u Sočiju 2024. za prostor Srbije.

Kvota učesnika iz naše zemlje je 200, od čega su tri četvrtine mladi iz regiona Valjeva.

Komentari(0)

Loading