DA NIJE MALO PRETERAO? Eklston stavio Ferstapena ispred Šumahera i Hamiltona

20:50 | 08-11-2023

Ostali sportovi 0

Nekadašnji prvi čovek Formule jedan Berni Eklston izjavio je da je Holanđanin Maks Ferstapen najbolji vozač u istoriji ovog sporta.

Maks Ferstapen
Tanjug/Ap

Eklston je u nedelju pratio trku za Veliku nagradu Brazila na stazi u Sao Paulu. Ferstapen, koji vozi za ekipu Red Bula, ostvario je na stazi Interlagos 52. pobedu u karijeri. Holandski vozač je još ranije obezbedio treću uzastopnu titulu u F1.

- Maks je najbolji vozač u istoriji F1. I njegov uticaj je ogroman na popularnost i napredak ovog sporta u Holandiji, samim tim i povratak takmičenja u Zandvortu - kazao je Eklston za holandski Nacionalni javni servis (NOS).

Ferstapen je sve pobede ostvario u ekipi Red Bul.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- U vremenu mog rukovođenja F1, bio je haos, Zandvort je bila loša staza za trkače. Bilo je i drugih sličnih tada, ali nju sam najmanje voleo. Tamo se toliko ružnih stvari dogodilo i sada se nadam, da je sve to iza nas - naglasio je Eklston.

Prema ranijem planu naredne godine će biti vožene 24 trke u F1.

- Sada mi je drago da dođem u Holandiju, Velika nagrada te zemlje je sve bolja, organizacija takođe. Zahvaljući Ferstapenu, ali i drugim važnim ljudima koji su doprineli. Ali, Zadvort će biti u kalendaru sve dok se Maks takmiči, ali izgubićemo neke trke, jer 24 su previše u kalendaru - zaključio je Eklston.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 18. novembra za VN Las Vegasa. Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 524 boda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading