Subotica: Gradonačelnik Bakić primio takmičare Streljačkog kluba Spartak

14:43 | 15-11-2023

Ostali sportovi 0

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je danas takmičare Streljačkog kluba Spartak koji su, nakon osvajanja Kupa Vojvodine, krajem septembra u Vrbasu, osvojili i Kup Srbije, sredinom oktobra, u Pančevu. Uz isticanje da je Subotica poslednjih nekoliko meseci u znaku streljaštva, gradonačelnik Bakić je naveo da je ovaj uzorni sportski kolektiv, pored Kupa Vojvodine i Kupa Srbije, ove godine osvojio i tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne titule prvaka Srbije, kao i pregršt srebrnih i bronzanih medalja

Streljački klub Spartak
FOTO: GRAD SUBOTICA

„Zbog dobrih rezultata, takmičari Streljačkog kluba Spartak bili su na prijemu u Gradskoj kući i u maju ove godine. U međuvremenu, kompletirali su titule i to: tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne titule prvaka Srbije i pregršt srebrnih i bronzanih medalja, a poseban uspeh koji su napravili je osvajanje Kupa Srbije, jedno od najsloženijih i najtežih takmičenje. Da biste osvojili Kup Srbije cela ekipa, koja se sastoji iz pionira, juniora i seniora u muškoj i ženskoj kategoriji, mora dobro da puca, jer ako jedan radi loše to se odražava na kompletan rezultat“, rekao je Bakić.

Dodao je da Streljački klub Spartak nije samo u takmičarskom delu napravio sjajne rezultate, već da se pokazao i kao sjajan domaćin.

Streljački klub Spartak FOTO: GRAD SUBOTICA
 

 

„Klub je dobio sve pohvale od učesnika Prvenstva Srbije, koje je u septembru održano u Subotici u disciplinama malokalibarska, vojnička i poluautomatska puška. Nije lako biti i takmičar, i dobar domaćin, i voditi računa da sve i u organizacionom, i u takmičarskom smislu bude kako treba“, rekao je Bakić.

On je čestitao rukovodstvu i takmičarima Streljačkog kluba Spartak, na čelu sa trenerom i takmičarom Milanom Jarićem, na svemu što su do sada postigli.

„Ovo je jedna sezona za pamćenje, čak mogu da kažem i istorijska sezona. Po broju osvojenih trofeja Spartak je ove godine najuspešniji streljački klub u Srbiji. Nadam se da će ovi sjajni rezultati, koji su doveli do toga da Subotica bude prepoznatljiva na mapi streljaštva i u našoj zemlji, i u regionu, inicirati omasovljenje ovog sporta u našoj sredini. Streljačkom klubu Spartak želim da i u budućnosti beleži još puno vrhunskih rezultata i da ima još mnogo ovakvih istorijskih i za pamćenje takmičarskih godina“, zaključio je gradonačelnik Bakić.

Streljački klub Spartak FOTO: GRAD SUBOTICA
 

 

Takmičar i trener u Streljačkom klubu Spartak, Milan Jarić, zahvalio se na ogromnoj podršci Gradu Subotici, gradonačelniku Stevanu Bakiću i Sportskom savezu Subotice, jer bez nje, kako je rekao, ne bi mogli da ostvare ovako zapažen uspeh.

„U C programu smo trenutno klub broj jedan u Srbiji, sa najviše osvojenih titula, medalja, pehara, plaketa, priznanja. U svakom sportu je uspeh kada osvojite jednu titulu, a mi smo osvojili tri šampionske, a pobednici smo i Kupa Srbije. Rezultati na tom takmičenju su bili impresivni: od drugoplasiranog smo bili bolji za čak 20 krugova, a iza njih su veliki trud i zalaganje. U našm klubu, trenutno imamo 120 aktivnih članova, od kojih je 20-30 super aktivno. I upravo oni su se svojski trudili da pomognu oko svega što doprinosi vrhunskim rezultatima. Oni su takođe važna karika našeg uspeha“, kazao je Jarić.

Prema njegovim rečima, Klub je ove godine uspeo da stvori i tim od 12 sudija streljaštva, koji se već pokazao na Kupu Srbije i Kupu Kikinde.

„Takođe, naši članovi su završili i školu za trenera, tako da smo uspeli da formiramo tri trenera – dva operativna i jednog strukovnog. Gradonačelnik Bakić nam je na prijemu obećao da će u januaru sledeće godine Grad Subotica Streljačkom klubu Spartak obezbediti sredstva za kupovinu dve vrhunske takmičarske puške kakve se koriste na olimpijadama i svetskim prvenstvima, na čemu smo mu posebno zahvalni“, naglasio je Milan Jarić.

Streljački klub Spartak FOTO: GRAD SUBOTICA
 

 

Sobzirom na to da Streljački klub Spartak ove godine obeležava deceniju postojanja, Milan Jarić je tim povodom, nakon obraćanja medijima, gradonačelniku Stevanu Bakiću uručio počasnu člansku kartu sa brojem 1.

Na današnjem prijemu u Gradskoj kući bila je ekipa Streljačkog kluba Spartak koja je osvojila Kup Srbije: Martin Kovač (pionir), Nikolina Varga (pionirka), Vladimir Vujković Bukvin (junior), Milica Ikić (juniorka), Milan Jarić (senior) i Jelena Todorović (seniorka).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading