SJAJNE IGRE I POBEDE NAŠIH REPREZENTACIJA U ČETVRTOM KOLU NA EP U BUDVI

21:41 | 15-11-2023

Ostali sportovi 0

Muški tim je odlučno ušao u meč sa Slovencima, čvrsto rešen da pobedom preboli poraz u prethodnom kolu.

Šah
ŠSS

Selektor Miodrag Perunović ostavio je ”na klupi” Velimira Ivića, kako bi Robert Markuš dobio priliku da igra belim figurama. Ipak, meč je rešen na drugoj i trećoj tabli. Još jednom je Aleksej Sarana pokazao sjajnu igru u završnici, bolje računao i na kraju savladao belim figurama Jana Šubelja. Na trećoj tabli Aleksandar Inđić je brzo izjednačio poziciju protiv Mateja Šebenika, da bi kako je partija odmicala, crni, malu prednost povećavao sve dok je nije pretvorio u pobedu. Na prvoj tabli Predke je odoleo crnim figurama Fedosejevu, dok u partiji Markuša i Jure Borišeka nije bilo narušavanja ravnoteže.

Konačnih Srbija – Slovenija 3:1 kao još jedan dokaz da naša reprezentacija na ovom prvenstvu Evrope ima visoke ambicije. To dokazuju i 6 bodova na tabeli sa kojima smo na deobi četvrte pozicije. U petom kolu naši momci se sastaju sa reprezentacijom Hrvatske.

Srpske šahistkinje su odigrale odličan meč protiv favorizovane Poljske koja na prvenstvima starog kontinenta redovno igra za medalju. Posle 5 sati velike borbe bilo je 2,5:1,5 za tim Alise Marić.

Teodora Injac nastavlja sa odličnim igrama na prvoj tabli. Ovoga puta nadigrala je Moniku Soćko i tako najavila iznenadjenje u ovom susretu. Imponuje lakoća sa kojom Teodora igra protiv iskusnih lidera protivničkih reprezentacija. Na drugoj tabli Adela Velikić nije uspela da održi remi u topovskoj završnici protiv Olivie Kjolbase, ali je zato Tijana Mandura još jednom bila sigurna crnim figurama, nadigrala je Mihalinu Rudžinsku, što je uz remi Jovane Erić i Jolante Zavadske bilo dovoljno za veliki trijumf srpskih dama. Naše devojke nalaze se na deobi 4. mesta sa samo bodom zaostatka u odnosu na vodeće selekcije, a u petom kolu protivnice će im biti reprezentativke Bugarske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading