Odlično raspoloženje među srpskim šahistima pred odlučujuće duele na EP

00:05 | 17-11-2023

Ostali sportovi 0

Dan odmora između petog i šestog kola na ekipnom prvenstvu Evrope u Budvi srpske šahistkinje i šahisti proveli su družeči se i pripremajući se za odlučujuće duele. Četiri kola pre kraja naši šahisti nalaze se na sjajnoj deobi druge pozicije sa samo bodom zaostatka za vodećom Nemačkom. U petak od 15 sati sastaju se sa jednim od favorita turnira, selekcijom Jermenije.

šah
ŠSS

Selektor Miodrag Perunović je zadovoljan dosadašnjim učinkom, a veruje da njegovi izabranici još uvek nisu odigrali najbolji meč:

”Do sada je sve proteklo i vise nego dobro. Imamo čak 10 pobeda iz 20 odigranih partija, poraz od Nemačke koja je jedina ispred nas, i čekamo ostatak turnira i rasplet u dobrom raspoloženju, medjutim, potpuno smo svesni da nas tek teški mečevi i partije očekuju.”

Višestruki prvak Srbije u šahu Aleksandar Indjić sa velikim elanom igra za nacionalni tim, a tu strast preneo je i na drugove iz reprezentacije:

”Zadovoljan sam dosadašnjim igrama i nadam se da nastavljamo u istom ritmu, najbitnije tek predstoji.”

Žensku reprezentaciju Srbije, koja se nalazi na deobi osmog mesta, u šestom kolu očekuje susret sa odličnom selekcijom Ukrajine. Trener reprezentacije, Zoran Arsović zna da je priprema izuzetno važna pa je slobodan dan za njega bio veoma intenzivan:

”Mislim da dosadašnjim tokom turnira mozemo biti izuzetno zadovoljni. Igrali smo sa ekipama koje su po rejtingu bile ispred ili daleko ispred nas i koje će se svakako boriti za jednu od medalja. Istakao bih timski duh i požrtvovanost celog tima kako bi se došlo do
što boljeg rezultata. Zahvaljujući trenutnom plasmanu na tabeli, u šestom kolu igramo sa odličnom ekipom Ukrajine, koja je Olimpijski pobednik. Ne treba imati sumnju da će naše dame učiniti sve u postizanju sto boljeg rezultata. Primećujem i da su apsolutno rešene da i protiv najjačih ekipa odigraju na najvišem nivou.”

Lider ovog tima, Teodora Injac uverena je da će dame dodatno popraviti plasman do kraja turnira:

”Imamo dovoljno iskustva igrajući zajedno za reprezentaciju i potpuno smo svesne da je finiš turnira ubedljivo najvažniji deo, jer u poslednja 2-3 kola može sve da se promeni, na gore ili nadajmo se na bolje. Ne pričamo puno o ciljevima i ambicijama već se trudimo da se spremamo ozbiljno za svaki meč i igramo dobro. Do sada smo zadovoljne, jedino smo
protiv Nemačke imale blagu šansu jer je Adela imala dobitak, a protiv Bugarske juče je realno bilo negde očekivano jer sam i ja lično smatrala i pre turnira da je ona jedna od glavnih favorita za medalju. Raspoloženje je vrlo dobro, a sve smo još motivisanije kada vidimo da i momcima ide odlično.”

Partije šestog kola igraju se u petak od 15 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading