BOKSERSKI SPEKTAKL U KALUĐERICI Dajmo deci šansu jer bolje da su u sali nego na Ulici

11:16 | 18-11-2023

Ostali sportovi 0

Bokserski turnir „Filić kup“ biće održan u subotu u Sportskom centru „Arena“ Kaluđerica, a tim povodom, treće kolo lige Bokserskog Saveza Srbije posetiće brojni sportisti i ljubitelji ove plemenite veštine. Cilj organizovanja ovog kupa je pokazivanje deci, pogotovo sa margine da imaju izbor.

Filić kup

Kakav turnir očekuje ljubitelje borilačkih veština razgovarali smo sa predsednikom boks kluba „Filić“ Daliborom Filićem.

- Iskreno, odlučio sam se za ovaj korak, na organizaciju kupa, iz samo jednog razloga - a to je da decu sklonim sa ulica i pokažem da se za sve treba boriti, a onda je uspeh neminovanan. Priznali mi sebi ili ne, omladina je sve više na ulici, e pa ja sam se između ostalog zbog toga vratio boksu, da dam doprinos ovoj plemenitoj veštini i da deci dam šansu - šansu da svoju energiju usmere na sport i imaju neki cilj, a ne da vise na ulici - rekao je Filić. 

On je naveo da iako je boks skoro zamro u Srbiji, dolaskom na čelo predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenada Borovčanina situacija se promenila na bolje.

- Poput Feniksa boks je počeo da se izdiže iz pepela, jer je Nenad Borovčanin imao sluha i založio je sebe da mu misija uspe. Pa ako je on, mogu i ja da dam svoj doprinos pogotovo sa radom sa decom sa margine. Razumem ih, jer sam i ja grešio, ali sad svoje greške njima govorim kako ih ne bi ponovili i zato sva deco „vrata kluba su vam otvorena“. Bacite se na sport, jer tako imate šansu da uradite nešto za sebe i državu - rekao je Filić.

Nenad Borovčanin Alo/Dejan Briza
 

Pozivamo vas da dođete na bokserski spektakl "Filić kup"!

U subotu 18. 11. 2023. godine u Kaluđerici organizuje se bokserski spektakl „Filić kup“ sa početkom u 13. časova u Sportskom centru „Arena“.

Pozivamo vas da dođete na bokserski spektakl „Filić Kup“!

U subotu 18.11.2023.g. sa početkom u 13č. Sportski centar “ Arena“ Kaluđerica.

3. kolo lige Bokserskog Saveza Srbije , u organizaciji „Bokserkog Kluba Filić“, ulaz je slobodan, navodi se u saopštenju organizatora.

Naš sagovornik je rekao da očekuje pravi spektakal na takmičenju gde je njegov klub domaćin i izrazio je nadu da će njegovi „Sokolovi“ sa Zvezdare opravdati poverenje koje im je pruženo. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading