Dva nerešena meča naših reprezentacija u šestom kolu EP-a

12:25 | 18-11-2023

Ostali sportovi 0

Muška šahovska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Jermenije, u meču šestog kola ekipnog prvenstva Evrope koje se igra u Budvi

Šah
ŠSS

Naš ženski nacionalni tim je, takođe, podelio bodove, 2:2, sa reprezentacijom Ukrajine.

Utisak je da su obe naše reprezentacije propustile priliku za pobedu protiv renominarnih rivala. Posebno se to odnosi na muškarce koji su bili na korak od još jedne velike pobede.

Selektor Miodrag i trener Miloš Perunović odlučili su da i ovaj meč propusti Velimir Ivić. Aleksandar Predke je fenomenalnom igrom još u otvaranju stavio na muke Haika Martirosjana i preciznom igrom zabeležio bitnu pobedu. Aleksej Sarana je na drugoj tabli, crnim figurama, uprkos prehladi, uspeo da odoli Gabrijelu Sargisjanu. Na četvrtoj tabli Robert Markuš je remizirao sa Samvelom Ter - Sahakjanom koji je napadao, ali nije uspeo da pronađe put do pobede. Naš reprezentativac je bio na visini zadatka. Poslednji su partiju, na trećem stolu, završili Aleksandar Inđić i Šant Sargsjan. Iako je odlično započeo duel, Aleksandar Inđić je postepeno gubio prednost, u jednom momentu i odbio remi, da bi na kraju morao da pruži ruku rivalu koji je svom timu doneo vredan bod. Posle 6 odigranih kola naši momci sakupili su 9 bodova i nalaze se na deobi treće pozicije, a u sedmom kolu sastaju se sa Rumunijom.

Odlično raspoloženje među srpskim šahistima pred odlučujuće duele na EP

Dame su dokazale da im borbenosti ne nedostaje, posebno u susretima sa favoritima. Ovoga puta selektorka Alisa Marić opredelila se da Adela Velikić ne bude u timu protiv olimpijskih šampionki iz Ukrajine. Teodora Injac je, na prvoj tabli, u obostrano korektnoj partiji remizirala sa Anom Ušenjinom. Marina Gajčin je u najdužoj partiji dana, koja je trajala skoro šest sati, remizirala sa Natalijom Buksom. Istim rezultatom završene su partije Žukova - Erić i Mandura - Rahmangulova. Iako su sve partije bile u granicama remija, utisak je da su Ukrajinke srećnije osvojenim bodom. Naše dame pre sedmog kola imaju 7 bodova, nalaze se na deobi osme pozicije, a sledeće rivalke su im reprezentativke Holandije.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading