OBOŽAVA NOVAKA, JURILA GA ZA FOTKU, PA NAPRAVILA SKANDAL Lepa Hrvatica objavila fotografije iz Vukovara, a iza nje... (FOTO)

07:00 | 22-11-2023

Ostali sportovi 0

Na dan koji se u Hrvatskoj obeležava kao "pad Vukovara", odnosno 18. novembra, u centru grada i ispred vodotornja koji je jedan od njegovih najprepoznatljivijih simbola, okupili su se Hrvati koji su imali nekoliko neprikladnih ispada.

Matea Jelić
Printscreen/Instagram

Hrvatska sportistkinja Matea Jelić, osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama, ponovo je dospela u centar pažnje regionalne javnosti.

Nakon što je posle Tokija i najsjajnijeg odličja veličala akciju "Oluja" tokom koje je veliki broj Srba proteran iz Hrvatske, Matea je prethodnih dana bila deo nove akcije koja bi mogla da joj uništi reputaciju - zajedno sa simpatizerima ustaškog pokreta koji su skandirali "Za dom spremni" i širili šahovnice sa prvim belim poljem, Matea je prošetala Vukovarom!

Na dan koji se u Hrvatskoj obeležava kao "pad Vukovara", odnosno 18. novembra, u centru grada i ispred vodotornja koji je jedan od njegovih najprepoznatljivijih simbola, okupili su se Hrvati koji su imali nekoliko neprikladnih ispada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matea Jelić (@mateajelic)

Na 32. godišnjicu od kako su jedinice JNA ušle u grad koji se nalazi nedaleko od današnje granice sa Srbijom, hrvatska sportistkinja bila je deo grupe koja je u prvi plan isticali simbole iz mračne prošlosti hrvatskog naroda i NDH, države koja je na tim prostorima postojala kao Nemačke tokom Drugog svetskog rata.

Ovo nije prvi provokativan potez koji je Matea Jelić izvela od kako je postala poznata zbog svojih sportskih uspeha.

Devojka koja je iz Tokija donela zlatnu medalju sa svojim navijačima je taj uspeh slavila na tvrđavi u Kninu, gde je veličala "Oluju" - iako je to kasnije pokušala da objasni, nije joj do kraja uspelo jer se još jednom demantovala. Ispričala je svojevremeno da je nije sramota što veliča "Oluju" i što je u Kninu slušala kontroverznog kantautora Marka Perkovića Tompsona čije su pesme često deo "folklora" tokom slavlja hrvatskih sportista. Pogledajte kako izgleda Matea Jelić, hrvatska sportistkinja i olimpijska tekvondo šampionka:

Matea Jelić Printscreen/Instagram
 

Matea je kasnije pričala kako je ponosna na "Oluju" jer je u njoj sve urađeno časno i kako nikada ne bi odbila priliku da učestvuje u proslavi tako važnog događaja. Sve to je još čudnije kada se uzme u obzir da su dvoje srpskih sportista silno uticali na njeno oblikovanje, ali i profesionalnu karijeru.

Hrvatska sportistkinja pojela je sve slatkiše u stanu Milice Mandić, gde se igrala sa najvažnijim medaljama dok srpske tekvondistkinje nije bilo u stanu koji je Matei Jelić poslužio da u njemu boravi kada je posećivala Beograd.

U tom periodu njenog života želela je da bude uspešna kao Milica, što je delimično i ostvarila nastupom na Olimpijskim igrama, gde je imala priliku da upozna najboljeg tenisera svih vremena. Matea Jelić fotografisala se sa Novakom Đokovićem i fanovima se pohvalila tom slikom, ali od nje nije napravila objavu na Instagramu već samo stori.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading