DŽUDISTI CRVENE ZVEZDE SPREMNI ZA LIGU ŠAMPIONA "Želimo da osvojimo titulu prvaka Evrope"

15:15 | 22-11-2023

Ostali sportovi 0

"Džudisti Crvene zvezde spremni su za finalni turnir Lige šampiona i želimo da u Beogradskoj areni osvojimo titulu prvaka Evrope", rekao je predsednik Upravnog odbora kluba Stojan Vujko

Džudo
Alo

Zvezda će 9. decembra u Štark areni biti domaćin takmičenja, uz podršku Džudo saveza Srbije i Evropske džudo unije.

Želja svih u klubu je da posle dve vicešampionske titule (Pariz 2021. i gruzijski Gori 2022. godine) osvoje trofej i pridruže se fudbalerima, vaterpolistima, atletičarima i košarkašicama crveno-belih, koji su osvajali titulu prvaka Evrope.

-Pripreme protiču u najboljem redu, spremni smo za vrhunske rezultate i želimo da osvojimo titulu šampiona ove godine. Izlazimo u najjačem sastavu i verujemo u ekipu- rekao je Vujko na konferenciji za medije.

Na takmičenju u Areni učestvovaće i džudistkinje Crvene zvezde.

-Prošle godine naše džudistkinje bile su sedme, a sada i od njih očekujemo šampionski plasman-istakao je Vujko, koji je i predsednik Skupštine SD Crvena zvezda i dodao da mu je posebno zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti prvog čoveka Evropske džudo unije Lasla Tota.

Beograd će tokom finalnog turnira biti i domaćin Kongresa Evropske džudo unije.

-Kada sam bio u februaru imao sam sjajne sastanke sa čelnim ljudima srpskog sporta. Drago mi je kada vidim koliko se ozbiljno pristupa organizaciji, što pokazuje i veliki broj medija koji prati konferenciju. Prošle godine organizovali smo odličan turnir u Gruziji i verujem da će ove godine biti još bolji. Nastavićemo da dajemo podršku srpskom džudou i veliki sam optimista kada su u pitanju budući rezultati-istakao je Tot i najavio dolazak najmanje 45 predsednika Saveza u Beograd.

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov rekao je da je veoma zadovoljan što je predsednik Evropske džudo unije treći put u kratkom roku u Beogradu i dodao da se razgovaralo o nekoliko važnih tema.

-Imamo odličnu saradnju, punu podršku i zajedno radimo na intenzivnom razvoju džudoa, školskog sporta, domaćini smo Lige šampiona i organizujemo Kongres Evropske džudo unije.

Todorov je najavio i održavanje Turnira srpsko-mađarskog prijateljstva, na kojem će učestvovati svi klubovi i deca do 14 godina.

-Srbija će biti domaćin naredne, a u Mađarskoj će se održati 2025. Na taj način šaljemo poruku o dobrim odnosima dva Saveza i dve države- poručio je Todorov.

VUČEVIĆ NAJAVIO VELIKE PREMIJE Nastaviće se ulaganja u sport, nagrada za olimpijsku medalju 200 000 evra
Ostali sportovi

VUČEVIĆ NAJAVIO VELIKE PREMIJE Nastaviće se ulaganja u sport, nagrada za olimpijsku medalju 200 000 evra

15:20

1 maj, 2024

Ostali sportovi

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će nova vlada kada je reč o sportu nastaviti kontinuitet prepoznavanja tog važnog segmenta za zdravlje nacije i da će kroz program Skok u budućnost izvršiti značajna ulaganja u sport, kao i da je predvidjeno da nagrada za svaku zlatnu olimpijsku medalju u Parizu bude 200.000 evra

Komentari(0)

Loading