UBEDLJIVO DO NOKAUT FAZE Novi Beograd deklasirao Brešu i overio četvrtfinale Lige šampiona

23:55 | 22-11-2023

Ostali sportovi 0

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su večeras u Beogradu Brešu rezultatom 13:5 u petom kolu A grupe Lige šampiona i tako kolo pre kraja prve faze elitnog takmičenja obezbedili plasman među osam najboljih klubova Evrope.

VK Novi Beograd
Aleksandar Đorđević

 

Novobeograđani su do trijumfa stigli pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, naročito u drugom poluvremenu. Sjajno veče imao je golman domaćih Lazar Dobožanov, koji je već u prvoj četvrtini zaustavio nekoliko dobrih šuteva igrača Breše, čime je ulio dodatnu sigurnost u igru izabranika trenera Živka Gocića.

Sve do polovine treće deonice rezultat je bio izjednačen (5:5), ali onda su domaći zaigrali u fantastičnom ritmu na oba kraja bazena i prosto su pregazali goste. Serijom 8:0 Novi Beograd je stigao do ubedljive pobede.

VK Novi Beograd Aleksandar Đorđević
 

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Filip Filipović i Angelos Vlahopulos sa po tri gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Nikola Lukić i Nikola Jakšić. Novi Beograd je prvi na tabeli grupe A sa 12 bodova, Sabadelj ima 10,Beša osam, a Steaua je bez boda.

U poslednjem kolu grupe A, koje je na programu 6. decembra, Novi Beograd gostuje Sabadelju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading