SPUŠTENA ZAVESA NA JOŠ JEDAN SPORTSKI SPEKTAKL U PRESTONICI Sjajnom Elzanu Bibiću pobeda i rekord Beogradskog polumaratona

13:06 | 26-11-2023

Ostali sportovi 0

Atletičar iz Srbije Elzan Bibić pobednik je četvrtog Beogradskog polumaratona, koji je danas održan u glavnom gradu Srbije

4. Beogradski polumaraton
Beogradski maraton

Bibić je obeležio četvrto izdanje Beogradskog polumaratona na kojem je po izuzetno hladnom vremenu učestvovalo rekordnih 4.080 takmičara iz 42 države.

Reprezentativac Srbije pobedio je u trci na 21,095 kilometara sa vremenom jedan sat, dva minuta i 15 sekundi.

Momak iz Novog Pazara je oborio rekord staze, koji je bio u vlasništvu Marokanca Mohameda El Gauzanija, koji je prošle godine štopericu zaustavio na jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. Bibiću su nedostajale samo četiri sekunde i da obori državni rekord u polumaratonu, koji je ostao u vlasništvu Janka Benše iz 1998. godine i iznosi jedan sat, dva minuta i 11 sekundi.

4. Beogradski polumaraton Beogradski maraton
 

El Gauzani je današnju trku završio na drugom mestu. On je ostvario vreme jedan sat, dva minuta i 57 sekundi. Treći je bio Čileanac Karlos Martin Dijaz, koji je ostvario vreme od jedan sat, tri minuta i 53 sekunde.

- Očekivao sam i hladnije vreme tako da mi je tokom trke bilo prijatno. Od starta sam krenuo jako praćen prošlogodišnjim ponednikom El Gauzanijem iz Maroka. Staza je veoma zahtevna ali i lepa, jer vodi kroz predivne delove Beograda, moram da priznam da sam uživao sam. Pred kraj sam bio siguran da ću oboriti državni rekord i previše sam se opustio u posldnjih 200 metara. Nije mi žao, jer sam na ovako zahtevnoj stazi pokazao da sam spreman i za daleko bolji rezultat. Morao sam nešto da ostavim i za sledeću godinu - rekao je posle trke Bibić.

4. Beogradski polumaraton Beogradski maraton
 

SVAKA ČAST, MAJSTORE Elzan Bibić je šampion 4. Beogradskog polumaratona! (VIDEO)

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Kenijka Tereza Omoza, koja je došla u glavni grad Srbije sa najboljim rezultatom. Ona je pobedila sa vremenom 72 minuta i 38 sekundi. Kavalina Nahimana iz Burundija kasnila je za pobednicom 16 sekundi, dok je još jedna Kenijka Silvija Meduga osvojila treće mesto. Ona je ostvarila vreme od 77 minuta i šest sekundi.

U trci na 10 kilometara u konkurenciji muškaraca slavio je Đuro Borbelj, predstavnik Srbije, sa rezultatom 31:11 minuta. Drugi je bio Vjačešlav Sokolov iz Rusije (31:55), a kao treći je na postolju završio Uroš Gutić (32:50).

Na istoj distanci u konkurenciji dama prva kroz cilj je prošla Milica Tomašević iz Srbije (36:49). Bugarka Emi Pamela osvojila je drugo mesto (37:47), dok je treća bila Tea Božinovska iz Makedonije (37:51). Osim polumaratonske i trke na 10 kilometara, održana je i Sava osiguranje porodična trka na 2,3 kilometra koje je imala humanitarni karakter, a sve donirana sredstva namenjana su Humanitarnoj organizaciji "Dečje srce".

4. Beogradski polumaraton Beogradski maraton
 

- Ovako masovna trka daje nam podstrek da nastavimo dalje i da sledeće godine ove brojke budu još bolje. Fokus će i u budućnosti biti na zadovoljstvu svih naših trkača i jednistvenom ugođaju koje nude trke u organizaciji Beogradskog maratona - istakao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

4. Beogradski polumaraton Beogradski maraton
 

- Bibić je bio blizu obaranja državnog rekorda, i ostali elitni takmičari su opravdali očekivanja po veoma hladnom vremenu pa i iz tog takmičarskog aspekta možemo da budemo zadovoljni. Veoma mi je drago da je i ovaj događaj poprimio značajan međunarodni karakter, a za nas je svakako najvažnije da smo za ovih godinu i po dana vratili poverenje trkačke zajednice u Srbiji i to je ono što nas sve čini ponosnim - zaključio je Habuš.

Beogradskim polumaratonom, koji je održan u organizaciji Beogradskog maratona pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Srpskog atletskog saveza stavljena je tačka na ovogodišnju trkačku sezonu u Srbiji. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading