BRANILA ZA MAĐARSKU, PA SE PREDOMISLILA I ODLUČILA SE ZA SRBIJU Igrala za komšije, ali sad poručuje: Znam gde mi je dom

06:00 | 29-11-2023

Ostali sportovi 0

Pored iskusne Marije Čolić koja će verovatno biti prvi izbor, za mesto među stativama konkuriše mlada Kubina Moli

ženska rukometna reprezentacija Srbije
EPA-EFE/Kai Foersterling

Srbija je pred Svetsko prvenstvo koje uskoro počinje u Danskoj dobila veliko pojačanje! Mlada golmanka Kubina Moli rešila je da stane pod našu zastavu! U situaciji kada će Mundijal zbog povrede propustiti Jovana Risović, ovo je za Uroša Bregara bila jako bitna i velika vest! 

Još u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji su prethodili pripremama za Svetsko prvenstvo Bregar je podmladio tim, pošto su mnoge iskusne rukometašice poput Kristine Liščević završile karijeru, a Kubina Moli je bila jedna od onih koje su dobile šansu. Mlada golmanka koja je nastupala za mlađe selekcije Mađarske sada sa 21 godinom ipak prelazi pod naše okrilje i igraće za državu svog rođenja! Prvi meč joj je bio protiv Bugarske u Zrenjaninu kada je Srbija pobedila 40:16.  

- Zahvalna sam što sam posle debija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobila priliku da sa ekipom krenem na ovaj turnir u Španiji a i da budem na spisku za šampionat sveta. Devojke su me sjajno prihvatile, zbog njih je sve lakše na terenu, a uživamo i van terena u druženju - rekla je Kubina Moli za sajt RSS. 

U prvom meču za naš tim imala je sedam odbrana, "skinula" je i jedan sedmerac, a sada je na spisku zajedno sa iskusnom Marijom Čolić i Marijom Simić iz Jagodine. 

- Kada vidim Čolu i trenera Branku kako skaču sa klupe i proslavljaju svaki moj potez, presrećna sam. Svaki trening sa njima je težak ali i uživanje. Zahvalan sam što mogu da učim iz njihovog iskustva, saveti mi mnogo znače i one me čine boljim golmanom! - rekla je ova rukometašica Albe Fehervar.

Pojasnila je i zašto je odlučila da posle nekoliko turnira sa mlađim selekcijama Mađarske ipak zaigra za Srbiju, zemlju svog rođenja. Presudile su saigračice iz ovog tima! 

- Protekle godine sam provela 10 dana sa reprezentacijom i odluka je bila laka. Odmah sam se osetila dobrodošlo, sve devojke su učinile da se osećam kao deo tima i jasno mi je bilo - Srbija je moj dom!", završila je Kubina Moli. 

Srbija od 2. decembra kreće Svetsko prvenstvo u Danskoj i biće u teškoj grupi sa domaćinom, Rumunijom i Čileom, a cilj je treće mesto u toj grupi i prolazak dalje.

 BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading