Vaterpolisti Novog Beograda pobedili Crvenu zvezdu i osvojili Kup Srbije

23:23 | 03-12-2023

Ostali sportovi 0

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u Šapcu u finalu ovog takmičenja pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4).

Gocić
Marko Metlaš


Vaterpolisti Novog Beograda su po prvi put u istoriji osvojili Kup Srbije.

Izabranici trenera Živka Gocića su prvu četvrtinu dobili rezultatom 7:4 i to pre svega zahvaljujući Angelosu Vlahopulosu, koji je u prvih osam minuta postigao čak četiri gola. Novi Beograd je u prve dve četvrtine igrao i veoma agresivno u odbrani, a posle prvog poluvremena bilo je 13:7 za šampiona Srbije.

Crvena zvezda je sredinom treće četvrtine smanjila na 14:10, ali su vaterpolisti vicešampiona Evrope zaigrali angažovanije i stigli su do maksimalnih sedam golova prednosti (17:10). Novi Beograd je u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom od 17:11.

Vaterpolisti Crvene zvezde su u poslednjem delu meča zaigrali su na sve ili ništa. Zvezda je na četiri minuta pre kraja prišla na 17:14. Međutim, Novi Beograd je uspeo da odbije nalet "crveno-belih" i da na kraju trijumfuje sa 18:15.

Najefikasniji u ekipi Novog Beograda bio je Angelos Vlahopulos sa šest golova. Po tri gola za Crvenu zvezdu su postigli Draško Gogov, Gavril Subotić i Marko Radović.

Pobednički pehar kapitenu Novobeograđana Filipu Filipoviću uručio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić. 

Novi Beograd je juče u polufinalu pobedio Partizan 16:8, dok je Crvena zvezda bila bolja od Radničkog 13:10.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu


 

 

Komentari(0)

Loading