SRBIJA ZVANIČNO NA OI U PARIZU Maljković potpisao pozivno pismo MOK

21:41 | 04-12-2023

Ostali sportovi 0

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković svečano je večeras potpisao pozivno pismo Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i zvanično potvrdio učešće srpskog tima na Igrama u Parizu.

Boža Maljković
FOTO TANJUG/ Olimpijski komitet Srbije/ Ivica Veselinov/ bg

- Sa velikim ponosom i neizmernom radošću ozvaničili smo naše učešće na Igrama. Još 235 dana deli nas od momenta kada će tim Srbije "ploviti Senom", a naša zastava vijoriće se na ceremoniji otvaranja - istakao je Maljković i dodao da će Igre biti spektakukarne, kao što samo Evropa i Pariz, kao simbol Starog kontinenta, mogu da naprave.

Na prethodnim Igrama osvojili smo rekordnih devet medalja, podsetio je Maljković.

- Mi smo mala zemlja velikih šampiona i uveren sam da će nas naši sportisti učiniti ponosnim, ne samo brojem medalja, nego i načinom na koji će predstavljati zemlju - istakao je Maljković i zahvalio se na podršci predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, partnerima i sponzorima.

Glavni grad Francuske biće domaćin 33. Igara po redu, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta naredne godine.

Srbija je do sada učestvovala na svim Igrama i osvojila ukupno 119 medalja - 34 zlata, 41 srebro i 44 bronze.
Srpski tim za Pariz trenutno broji 51 sportistu.

Svečanom potpisivanju prisusustvovao ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, kao i brojni srpski sportisti, olimpijci, Ivana Španović Vuleta, Damir Mikec, Zorana Arunović, Aleksa Avramović, Dejan Majstorović i drugi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading