SVI SU ČEKALI NOVE MEDALJE Postao je heroj Srbije, a sada zbog zdravstvenih problema završava karijeru

08:08 | 08-12-2023

Ostali sportovi 0

Šteta...

Zurab
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Zurabi Datunašvili, istaknuti član srpske rvačke reprezentacije, objavio je na svom fejsbuk profilu da je, usled zdravstvenih problema, primoran da okonča svoju izuzetno uspešnu profesionalnu karijeru.

Ovaj 32-godišnjak rođen u Gruziji sjajno je nastupao za Srbiju – na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je bronzanu medalju, dvaput je bio svetski, a jednom evropski šampion u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma.

Nažalost, uprkos velikoj želji da nastupi na Igrama u Parizu idućeg leta, neće biti u stanju to da učini.

- Otkad znam za sebe, posvećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha - napisao je Zurabi Datunašvili na društvenim mrežama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

 

Komentari(0)

Loading