TEŽAK ŽREB Odbojkaši Srbije saznali ko im stoji na putu do Olimpijskih igara

21:03 | 08-12-2023

Ostali sportovi 0

Mogu li "orlovi" da izvade vizu za Pariz?

Odbojkaši Srbije
EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Ligi nacija 2024. u Brazilu, Kanadi i Sloveniji, saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija.

Grupna faza Lige nacija 2024. trajaće od 21. maja do 23. juna, a Finalni turnir će se odigrati od 27. do 30. juna. Domaćin finala će naknadno biti određen.

Srbija će u okviru prve sedmice, od 21. do 26. maja igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, igrati i Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka.

Drugi turnir je na programu od 4. do 9. juna, a Srbija je svrstana u grupu u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Italijom, SAD, Holandijom, Francuskom i Kubom.

Srbija će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Potencijalni rivali, pored Slovenije, su i Poljska, Turska, Italija, Kuba, Argentina i Bugarska.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

Odbojkaška Liga nacija za mušku reprezentaciju Srbije biće i poslednja prilika da se domogne Olimpijskih igara u Parizu. Poslednjih pet učesnika olimpijskog odbojkaškog turnira odrediće se prema plasmanu na FIVB rang listi zaključno sa junom 2024. godine. Naš nacionalni tim je trenutno na devetom mestu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Komentari(0)

Loading