POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU Klesanje novih šampiona Srbije u Dogušu

16:02 | 14-12-2023

Ostali sportovi 0

U gradu multikulturalnog duha, vrednih ljudi i izuzetnih domaćina za svakog putnika namernika plemenita veština je ponovo uključila svoj turbine i radi na proizvodnji novih šampiona

Bokserski savez Srbije
BSS

Nakon “Zlatne rukavice”, zatim i finala Regionalne lige, najbolji bokseri Srbije gostuju u Novom Pazaru gde se bore za naslove šampiona države za 2023. godinu.  Borbe su se već zahuktale i Prvenstvo Srbije u boksu za omladince i seniore (žene i muškarci) u naredna tri dana u hali Doguš u Novom Pazaru isklesaće nove državne šampione.

Učešće na Pojedničanom prventvu Srbije u kategoriji omladinci i seniori za 2023. Uzeo je 121 takmičar (88 muškaraca i 33 žene) i 45 klubova. Domaćin Pojedinačnog šampionata Srbije za sezonu koja je na izmaku je Bokserski savez Srbije, BK Novi Pazar i Grad Novi Pazar. Borbe za zlatne medalje i naslove šampiona države ljubitelji boksa imaće priliku da isprate putem malih tv ekrana na TV Arena Fight u živom prenosu u subotu 16. decembra 2023. godine.

ČUVENI BOKSER UPUCAN U VRAT Sportista u kritičnom stanju prebačen u bolnicu

Bokserski savez Srbije BSS
 

Prvog dana šampionata države prikazane su fantastične borbe u kojima nisu izostale demonstracije hrabrosti, volje i želje za trijumfom. Boks scena u našoj zemlji živi novi život, diše punim plućima i rađa nove šampione koji će kroji blistavu budućnost na svetskoj sceni.

Bokserski savez Srbije BSS
 

Pod svodovima jedne od najsavremenijih sportskih hala u Srbiji, za jedno od najvažnijih odličja svakog sportiste, a to je prvak matične zemlje, potvrda da si najbolji na domaćem terenu sa kojom u punoj snazi i samopouzdanju izlaziš na međunarodnu scenu, takmiče se naši potvrđeni reprezentativci, ali i nove nade srpskog boksa. Među asovima srpskog ringa koji će se u Dvorani sportske akademije Douš boriti za prestižni naslov šampiona Srbije biće i višestruka svetska šampionka u kik boksu, zlatna devojka Novog Pazara Saida Bukvić koja je ujedno i bokserka gde je takođe izuzetno uspešna i iza koje stoji mnoštvo fantastičnih mečeva.  

Bokserski savez Srbije BSS
 

- Pojedinačno prvenstvo Srbije u Novom Pazaru, koji je već postao tradicionalni domaćin velikih i izuzetno važnih boks takmičenja na našim prostorima, donosi nas priliku da na velikoj boks sceni Srbije vidimo na delu i mlade snage  našeg boksa koji već iza sebe imaju međunarodno iskustvo i koji su osvajali medalje za našu zemlju. Ujedno to je prilika da se pokažu i dokažu i oni koji nisu imali priliku da se nađu na listi reprezentativaca, kao i da se sjajnim izadnjima u ringu u hali Doguš nametnu selektorima za takmičenja koja slede i koja će nam obeležiti sezonu 2024. koja je pred nama. Ma koliko medalja osvojili širom meridijana, uvek je za svakog sportistu jedna od najvažnijih ona koju si osvojio kod kuće, pred domaćom publikom, pred porodicom i prijateljima, to je nešto što se pamti ceo život i što nema cenu - rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading