Otvoren šahovski turnir Omladinskog prvenstva Beograda "Šahom protiv korupcije"

09:56 | 17-12-2023

Ostali sportovi 0

U zgradi "Borbe" danas je otvoren šahovski turnir Omladinske lige Beograda pod sloganom „Šahom protiv korupcije”. Takmičenje je priređeno u nedavno otvorenoj "Sali Ive i Glige".

šah
Privatna arhiva

 

Tim povodom prisutnima se na početku ceremonije otvaranja obratio predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić

- Drago mi je da danas u Šahovskom savezu Beograda imamo Omladinsku ligu Beograda, u kojoj učestvuje deset ekipa u Open i konkurenciji za devojčice, sa preko 40 učesnika. Zadovoljni smo i odzivom, zadovoljni smo time što možemo danas da pokažemo još jednu u nizu naših akcija koje smo imali u proteklom periodu, rekao je Jorgić.

šah Privatna arhiva
 

Posebno se osvrnuo na saradnju sa Agencijom za sprečavanje korupcije istakavsi da je ovo nacin da se i u sahovskom smislu bore protiv korupcije i zadaju šah-mat korupciji.

- Signali ove poruke koje šaljemo odavde su poruke da upravo od malih nogu, od omladinaca, od kadeta, od dece treba da počne, i mislim da mi iz Šahovskog saveza i šahovskog sveta dajemo svoj doprinos u ovoj nedelji borbe protiv korupcije na nama svojstven način, rekao je Jorgić i dodao da je glavni cilj u narednoj godini da se vrati šah u škole, kao i da se popularizuje šah među damama.

šah Privatna arhiva
 

Dejan Damnjanović, direktor Agencije za sprečavanje korupcije u svom obraćanju zahvalio se  na pomoći i saradnji Šahovskog saveza Beograda.

- Želim da damo šah-mat korupciji danas, i da pokušamo i da na ovaj način označimo da nam je najbitnije da radimo sa mladima, jer smo prepoznali da nam je veoma bitan odnos prema njima, da čujemo šta oni misle o svemu ovome, da se upoznaju sa korupcijom, šta ta pošast znači za sve njih i nas, i da probamo da možda sad, radeći sa njima, se pomerimo malo za korak bliže i možda bolje da krenemo, da se borimo protiv korupcije, naglasio je Damnjanović.

Manifestaciji su prisustvovali i Ilija Ćosović, predstavnik generalnog sponzora Izdavačke kuće Klett, kao i naša proslavljena šahistkinja Alisa Marić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading