METEORSKI USPON Novi Pazar - boksersko zlato Srbije!

17:34 | 19-12-2023

Ostali sportovi 0

Ovo je fascinantna sportska priča o klubu koji se raspadao do 2020. godine i za kratko vreme uspeo da postane sinonim za plemenitu veštinu

BK Novi Pazar
BK Novi Pazar

Novi Pazar je posle decenije tavorenja ponovo postao grad boksa. I ne samo to, za kratko vreme je uspeo da iznedri četiri seniorska i četiri omladinska reprezentativca Srbije koji širom sveta pronose slavu naše zemlje. 

A na putu meteorskog uspona Novopazarci su postali prvaci države, šampioni Regionalne lige, najbolji klub Razvojne lige, trenutno su u samom vrhu Šampionata Srbije dok su na nedavno završenom pojedinačnom Prvenstvu naše zemlje ostavili najjači utisak sa nizom osvojenih titula i priznanja. Zato i ne iznenađuje što je baš Džejlan Toskić iz Novog Pazara proglašen minulog vikenda za najboljeg boksera čitavog takmičenja. 

Za bokserski bum najzaslužniji je, svakako, Selver Lekpek, direktor BK Novi Pazar. Baš od njegovog preuzimanja kluba 2020. nastaju i svi pomenuti respektabilni rezultati. 

BK Novi Pazar BK Novi Pazar
 

 

Bivši bokserski šampion, dvostruki seniorski prvak države (Jugoslavija i SCG) i čak sedmostruki omladinski prvak, za Alo! otkriva tajnu uspeha svog kluba. 

- Po preuzimanju Novog Pazara i 90 srpskih klubova u tom trenutku, mi smo bili na 89. mestu. A onda smo iskrenim radom, sportskim pristupom i uz pomoć grada i Bokserskog saveza Srbije uspeli da se vinemo u sam vrh našeg boksa. Najteže mi je bilo da spojim klubove iz Novog Pazara, odnosi u tim sredinama bili su katastrofalni, čak su i bokseri bili u svađi. Uspeli smo sve da postavimo na zdrave noge, da animiramo borce i, što je najvažnije, vratimo publiku u dvorane. Hala „Doguš“ je danas dupke puna, ljubitelji boksa imaju poverenje u naš rad i sada se svi ponosimo rezultatima iz ringa - kaže Lekpek. 

Skoro sve Pazarci u timu

Selver Lekpek s ponosom ističe da ovaj bokserski klub u svojim redovima trenutno ima šestoricu Pazaraca u timu. 

- To je dokaz da uspevamo da iz svojih redova stvorimo istinske šampione. Te borce sad moramo da čuvamo kako bi još dugo pronosili slavu Novog Pazara ali i bokserske reprezentacije Srbije. Ujedno, imali smo čast i privilegiju da nas u Regionalnoj ligi pojačaju asovi poput Vladana Babića, Almira Memića, Igora Rogića - kaže Lekpek.   

Novi Pazar se pored Džejlana Toskića uzda i u Ahmeda Mavrića, Hamzu Rašljanina, Imrana Mašovića, Admira Kamešničanina, ali i superdevojke - Saidu Bukvić, Mirelu Sašović...  

- Uspeli smo da dignemo čitav grad na noge. U upravi smo okupili doktore, advokate, profesore, sve koji iskreno vole boks. Trenutno ostvarujemo najveće rezultate u istoriji kluba i ponosni smo na to. Uspeli smo da vratimo decu u sale, bolje je da su u ringu nego na ulici, to je svima jasno. Imamo i sreću da je naš gradonačelnik Nihad Biševac bivši bokser, veliki gospodin, sjajan čovek pa i te kako ima sluha za naše potrebe. S druge strane, Bokserski savez Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom obezbedio nam je besplatne pripreme na Zlatiboru, a to nikad ranije nije bio slučaj. Očigledno neki dobri ljudi prepoznaju naš iskren pristup boksu pa nam pomažu da budemo još bolji. U Novom Pazaru se fudbal obožava, ali je boks odmah tu, čak ispred rukometa, odbojke, košarke... Radimo dobro, ali nemamo nameru da stanemo, bićemo još bolji, obećavam - zaključuje Selver Lekpek. 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading