MIHAELA VOZILI MERCEDESOM Šokantno i najveće otkriće o Šumaherovom stanju

22:22 | 28-12-2023

Ostali sportovi 1

Čak 15 lekara angažovano je oko slavnog Nemca

Mihael Šumaher
Tanjug/Ap

Pre 10 godina Mihael Šumaher (54) doživeo je tešku nesreću na skijanju u francuskom Meribelu, a o njegovom zdravstvenom stanju se gotovo ništa ne zna. Ipak, Bild je otkrio do sada najkonkretnije detalje vezane za njegovu rehabilitaciju.

Naime, nemački list piše da se Šumaher, u sklopu njege i rehabilitacije, vozio u automobilu Mercedes AMG.

Svrha ovoga bila je stimulacija mozga poznatim zvukovima, pošto je Šumaher proveo više od dve decenije trkajući se u Formuli 1 ili u drugim kategorijama pre debija u F1 1991. na Velikoj nagradi Belgije.

Takođe je otkriveno da je 15 lekara, masera i asistenata, angažovano da se brine o njemu kako bi mu pružili najbolju negu 24 sata dnevno.

Podsetimo, sedmerostruki svetski prvak je stradao 29. decembra 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stenu.

Fotomontaža ili...

Organizacija nemačkih regionalnih radiodifuznih servisa ARD odlučila je da uradi veliki dokumentarac pod nazivom „Biti Mihael Šumaher“.

Ono što je sve Šumaherove fanove ostavilo u neverici, jeste slika koja se pojavljuje u jednom momentu u dokumentarcu, a na njoj se nalazi Mihael pred mikrofonom.

Šumaher Printscreen
 

 

Istina, jeste zamućen, ali je jasno da je u pitanju legenda Formule 1 i sedmostruki štampion sveta u najbržem cirkusu.

Iako je nosio skijašku kacigu, doživeo je teške povrede glave i prebačen je u bolnicu u Grenoblu gde je podvrgnut operacijama i stavljen u induktovanu komu.

Intervju za Bild dao je Mihaelov brat Ralf Šumaher (48) koji, naravno, nije želeo da otkrije u kakvom stanju se nalazi sedmostruki prvak Formule 1, ali je istakao da mu mnogo nedostaje druženje s njim.

- Nedostaje mi ondašnji Mihael. Život ponekad nije fer. Mihael je često imao sreće u životu, ali onda se desila ta nesreća. Hvala Bogu, urađeno je mnogo zahvaljujući modernoj medicini, ali ništa nije kao pre - rekao je šest godina mlađi od braće Šumaher.

Pretpostavlja se da je Mihael pri svesti, ali da ne može da se kreće i normalno komunicira.

- Mogu samo reći da je nesreća bila teška i veoma potresna i za mene - rekao je Ralf Šumaher.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(1)

Loading
Frenki

29.12.2023 00:11

Going to sleep Yes