ONI SU NAŠ PONOS Damir Mikec i Zorana Arunović najbolji strelci Srbije

17:20 | 02-01-2024

Ostali sportovi 0

Iz godine u godinu oni su najbolji

Damir Mikec
Printscreen/Youtube

Dileme nije bilo u izboru najboljih Streljačkog saveza Srbije. Kao i u prethodne dve godine trofeji su otišli u ruke sjajnog tandema. Damir Mikec je izabran za najboljeg muškog, a Zorana Arunović za najboljeg ženskog strelca Srbije 2023.godine. Priznanje za najboljeg trenera godine u Srbiji ponovo je osvojio Goran Mikec, Damirov brat i trener. 

Mikec je ove godine postao evropski prvak i svetski vicešampion pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji. Jedan je od svega nekoliko strelaca koji su u 2023. došli do pobedničkog postolja i na Evropskom i na Svetskom šampionatu u pojedinačnoj disciplini. U riznicu je dodao i zlato na Svetskom kupu u Limi. Uz sve to, on je trenutno i prvi na svetu u disciplini vazdušni pištolj. 

Zorana Arunović je na Svetskom kupu u Kairu stigla do srebra. Na finalu Svetskog kupa u Dohi je bila na korak od odličja, zauzevši četvrto mesto. 

Oboje su zabeležili po nekoliko plasmana u finala na velikim takmičenjima, a osvojili i medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu. 

VELIKI USPEH Damir Mikec osvojio srebrnu medalju u Zagrebu

Niz odličnih rezultata koja su Arunovićeva i Mikec osvojili zajedno, kao članovi miks para, je i minule godine bio dugačak. Zlatne medalje izborili su na Svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Limi i na Evropskom prvenstvu u Talinu, a srebrne na Svetskim kupovima u Bakuu i Kairu. 

Mikec je deseti put uzastopno, a 11. put ukupno proglašen za najboljeg muškog strelca Srbije. Zorani Arunović je priznanje za 2023. osmi trofej za najuspešniju takmičarku naše zemlje.

Petu godinu za redom prvo mesto na rang listi klubova osvojio je kragujevački „Čika Mata“.

Odluku o izboru najboljih doneo je Upravni odbor SSS na osnovu predloga Stručne komisije, sastavljenog po kriterijumima SSS. Stručna komisija je sastavila, a Upravni odbor prihvatio liste najboljih pojedinaca po kategorijama i oružju.

Lazar Kovačević (Jagodina 92), osvajač srebra vazdušnom puškom na finalu Svetskog kupa u Dohi, je zaslužio prvo mesto na rang listi najboljih seniora puškom. Istim oružjem u ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila Teodora Vukojević, koja je ove godine oborila evropski juniorski rekord kvalifikacija u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava. Ovaj uspeh ostvarila je na Evropskim igrama u Vroclavu, na kojima je u finalu bila peta. Teodora i Lazar su najbolji srpski strelci puškom bili i u 2022. godini.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading