POČELO PRVENSTVO EVROPE Vaterpolisti Hrvatske posle peteraca pobedili Španiju, Grci nadigrali Mađare

09:20 | 05-01-2024

Ostali sportovi 0

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su u Dubrovniku posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Španije rezultatom 14:12, u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu

Luka Vildoza
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 9:9. 

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bili su Loren Fatović i Luka Bukić, koji su postigli po dva gola. Po dva pogotka za Španiju dali su Mark Gonfaus Larumbe, Alvarto Ortega Granados, Felipe Roha Perone i Bernat Karne Sanahuja.

Vaterpolisti Crne Gore su ranije u četvrtak u prvom meču prvog kola grupe A, posle boljeg izvođenja peteraca, savladali Francusku rezultatom 20:19. Selekcija Grčke pobedila je u Zagrebu reprezentaciju Mađarske 10:8, u meču prvog kola grupe B. Po dva gola za Grčku postigli su Angelos Vlahopulos, Joanis Funtulis, Kanakakis Argiropulos i Konstantinos Kakaris.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U ZAGREBU Zagrevanje "delfina" za nokaut-fazu

U reprezentaciji Mađarske najbolji je bio Đerđo Fekete sa tri gola. Italija je ranije u četvrtak u prvom meču prvog kola grupe B pobedila Gruziju rezultatom 22:5. Danas će biti odigrani mečevi prvog kola u grupama C i D, a Srbija će od 17 časova u Zagrebu igrati protiv Izraela u meču prvog kola grupe C.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading