SRAMAN POTEZ Savez tzv. Kosova se žalio zbog meča sa Srbijom

23:55 | 25-01-2024

Ostali sportovi 0

Odbojkaška federacija tzv. Kosova je izdala i saopštenje u kome se ističe da mehanizmi unutar BVA i CEV-a treba da istraže postupak Srbije, koji zbog "sličnih koraka u prošlosti implicira tendenciju izbegavanja duela sa Kosovom".

odbojka
EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

 

Odbojkaška federacija tzv. Kosova zatražila je zvaničnu proveru od Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) povodom tvrdnji Srbije da je devet igrača kadetske reprezentacije imalo temperaturu, što je navodno bio razlog za otkazivanje utakmice sa tzv. Kosovom.

Bahri Đinovci, predsednik Odbojkaške federacije tzv. Kosova, izrazio je sumnju i istakao da su od CEV-a zatražili potvrdu medicinskih izveštaja.

Veliku pažnju u javnosti privukla je vest da meč između Srbije i tzv. Kosova neće biti odigran. Utakmica je zvanično registrovana rezultatom 3:0 u korist tzv. Kosova, što je rezultiralo time da su kadeti Srbije zauzeli šesto mesto na kvalifikacionom turniru, što ne omogućava dalje učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Albanski mediji su preneli da je devetorica kadeta naše reprezentacije imalo temperaturu. Ipak, OS tzv. Kosova ne veruje u te tvrdnje.

- To može da se desi, ali mi ne verujemo u to. Zatražili smo od Evropske odbojkaške federacije da potvrdi da li su dostavljeni medicinski izveštaji da se to zaista desilo ili nisu hteli da igraju protiv Kosova - rekao je Đinovci za Radio Slobodna Evropa.

Odbojkaška federacija tzv. Kosova je izdala i saopštenje u kome se ističe da mehanizmi unutar BVA i CEV-a treba da istraže postupak Srbije, koji zbog "sličnih koraka u prošlosti implicira tendenciju izbegavanja duela sa Kosovom". Đinovci je za RSE dodao i to da bi Odbojkaški savez Srbije trebalo da snosi posledice ukoliko se pokaže da su namerno odbili da igraju protiv tzv. Kosova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading