PONAVLJA SE POLUFINALE? Skandal trese EP u rukometu, pokrenuta istraga zbog neverovatnog gola

09:25 | 27-01-2024

Ostali sportovi 0

Šveđani besni, nastao potpuni haos

Rukomet
Tom Weller/dpa via AP

U petak su igrana polufinala Evropskog prvenstva u rukometu među kojima se posebno izdvojila završnica duela između Švedske i Francuske.

U tom susretu videli smo nekoliko preokreta tokom meča, ali i dve vrlo sumnjive sudijske odluke na štetu Skandinavaca, a koje su direktno pogurale "trikolore".

Najpre, na dva minuta pre kraja Švedska je imala dva gola razlike, a tada desni bek Francuske Remili pogađa sebe u nogu i lopta ide u aut.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Šveđani su to signalizirali, ali je makedonski sudijski dvojac Nikolov-Načevski (koje važe za najbolje na svetu) dosudile aut za Francusku, koja je par sekundi kasnije postigla gol.

Francuzi na 15 sekundi pre kraja dolaze na gol zaostatka, a Šveđani traže tajm-aut i ne uspevaju da zadrže loptu do kraja.

Ipak, zaustavljaju Diku Mema u brzom napadu i Francuzi dobijaju faul na više od 10 metara od gola, a vreme je već isteklo.

Loptu je uzeo Prandi i pogodio jedan od najspektakularnijih golova u istoriji ovog sporta za krajnjih 27:27.

Ipak, pala je mrlja na taj gol, pošto je ostala dilema da li je pomerio levu, stajnu nogu prilikom udarca.

Nakon toga je Francuska slomila prvaka Evrope u produžecima, a najpoznatiji rukometni novinar na svetu Rasmus Bojsen objavio je kako se Švedska zvanično žalila EHF-u, te tražila ponavljanje utakmice u Kelnu.

"Primili smo protest Rukometnog saveza Švedske zbog krajnjeg momenta regularnog dela meča Švedska - Francuska u polufinalu. Sada se bavimo time i zbog toga EHF neće dalje komentarisati ovaj slučaj. Dostavićemo sve nove informacije blagovremeno", navodi se u najnovijem obraćanju EHF-a.

Čeka se odluka, ali je teško očekivati da se utakmica baš zbog toga ponovi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading