IVANA ŠPANOVIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE RAZVODA Blistala je kao nikad pre i dobila nagradu (FOTO)

17:23 | 30-01-2024

Ostali sportovi 0

Ivana Španović je najbolja atletičarka Srbije za 2023. godinu.

Ivana Španović
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Srpska atletičarka Ivana Španović proglašena je za najbolju atletičarku godine u izboru Srpskog atletskog saveza (SAS) za 2023. godinu. To nije nikakvo iznenađenje ako se zna da je Španović došla do zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Takođe, Ivana je dominirala i u Dijamantskoj ligi i peti put u karijeri zauzela prvo mesto, dok je bila bronzana na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Budimpešti.

Zbog svega toga nije bilo nikakve dileme da je Ivana Španović najbolja atletičarka Srbije za 2023. godinu, pa joj je danas uručena i nagrada. Ujedno, ovo je bilo prvo pojavljivanje naše najbolje atletičarke od kada se razvela od supruga Marka Vulete sa kojim je kratko bila u braku.

 

- Ovo je prva godina da nisam spremila govor, svima koji su se pridružili SAS želim godinu za pamćenje, što je do nas, nećemo vas razočarati. Nama sportistima i trenerima želim da ne odstupamo od principa i onim zbog čega smo ono što jesmo. Želim vam svima uspeh i da se vidimo ovde i sledeće godine - naglasila je Ivana Španović koja će u Parizu ovog leta pokušati da dođe do jedinog zlata koji joj nedostaje - olimpijske.

Pored nje, nagradu za najboljog atletičara dobio je Elzan Bibić.

- Prvi put sam pod ovakvom tremom jer sam pred ovakvim velikanima, hteo bih da se zahvalim čelnicima Srpskog atletskog saveza, čestitam i svim dobitnicima i nadam se da će ovo biti samo dodatni podstrek za sezonu koja je pred nama - rekao je atletičar iz Novog Pazara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading