STAZAMA ŠUMAHERA I FERŠTAPENA Srpsko čudo automobilizma (14) potpisalo u Formuli 4! (VIDEO)

11:31 | 06-02-2024

Ostali sportovi 0

Sjajno dostignuće za dečaka kome predviđaju blistavu budućnost.

Andrija Kostić
Printscreen/TikTok

Iako ima određenu tradiciju, pogotovo u nacionalnoj klasi, auto-moto sport nije preterano zastupljen u Srbiji. Dušan Borković je najistaknutiji izdanak naše vozačke škole, a sada se pojavio neko ko bi i njega mogao da nadmaši.

NAKON 43 GODINE PONOVO U ISTOM GRADU Madrid od 2026. dobija Veliku nagradu Španije

U pitanju je 14-godišnji Andrija Kostić, koji je potpisao kratkoročni ugovor sa poznatim timom u Formuli 4, Van Amersfort, koja je jedna od dve vodeće ekipe u spomenutoj kategoriji. Važno je da se napomene da su kroz ovu fazu karijera prošli i velikani kao što su Mihael Šumaher, Maks Ferštapen i Šarl Lekler!

 

 

- Prvi put sam karijeri seo u bolid bilo koje formule, a ne karting, i to pre dva meseca i prezadovoljan sam. Još važnije, ekipa je veoma zadovoljna brzinom mog napretka i postoji velika šansa da sledeće godine vozim punu sezonu u italijanskoj Formuli 4 za VAR. Svestan sam da još uvek nismo potpisali ugovor, ali opcija za to postoji i ukoliko uspešno završimo pregovore sa sponzorima, sledeće godine ću biti najmlađi takmičar u prvenstvu - rekao je Kostić za "Fokus Auto" uz dodatak da je Formula 1 još uvek daleko i da je primarni cilj izboriti se za što bolje rezultate i naći sponzorstvo.

Između mladog Andrije Kostića i Automoto saveza Srbije trenutno traju pregovori kako bi se čitav projekat kompletirao. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading