OVAKVA SRBIJA MOŽE MNOGO Filipović začarao Crnogorce, "delfini" blizu vize za Pariz

16:39 | 07-02-2024

Ostali sportovi 0

Selekcija Srbije rutinski savladala velikog rivala.

Nikola Jakšić
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Rutina Srbije kakva se na pamti skoro. Naravno, kada govorimo o nešto jačim rivalima. Odigrali su "delfini" toliko ubedljivo i sigurno da Crna Gora nije imala nikakvu šansu danas - 14:6!

Fantastično je Srbija otvorila utakmicu. Briljirao je na golu Filipović koji je začarao mrežu Crnoj Gori koja nije postigla gol punih sedam minuta?!

Sa druge strane je napad funkcionisao kao sat. Lako smo iznuđivali igrača više i istog realizovali. Sevale su bombe braće Rašović i Mandića pa je Srbija sa 4:1 okončala prvu četvrtinu.

Podigla je Srbija razliku na ogromnih 5:1 posle gola Strahinje Rašovića sa levog krila pošto nismo iskoristili prva dva napada.

Primetno je bilo da se Crna Gora puno muči da uopšte i dođe do prilike za gol. U situaciji šest na šest nijednom rival nije pogodio.

Bitan detalj je bio i gol iz peterca Mandića, a onda nismo ni imali sreće pošto je posle dobre odbrane Vujović volšebno stigao do lopte i pogodio.

Ipak, Srbija je na kraju prvog dela igre otišla sa sasvim lepom prednošću od 6:3 i sjajnim zalogom za drugi deo igre.

Nešto lošije su "delfini" otvorili treći period. Dozvolili su Crnogorcima da zaprete i da spuste razliku na samo minus dva.

Međutim, onda se ukazao Dušan Mandić. Bek Ferencvaroša je pokazao zašto je jedan od najboljih vaterpolista sveta. Uništavao je odbranu rivala što asistencijama, što golovima.

Podigao je razliku na plus pet (11:6) i doveo Srbiju do jako dobre situacije pred poslednji period igre.

A u njemu - prava rutina. Sigurno je odigrala Srbija, posebno može da raduje odbrana i Crna Gora je završila na kolenima, a nama preostaje da u petak savladamo Ameriku, izborimo prvo mesto u grupi i vizu za Olimpijske igre u Pariz.

To je prvi cilj, a sa ovakvom igrom zaista možemo mnogo, pa i da napadnemo medalju koja nas je zaobilazila još od Olimpijskih igara u Tokiju.

Srbija - Crna Gora 14:6

SRBIJA: Filipović (11 odbrana), Mandić 4, S. Rašović 2, Ranđelović 1, P. Jakšić, Vučinić 2, Drašović 1, N. Jakšić 1, Vico 1, Ubović, Lukić, V. rašović 2, Mitrović.

CRNA GORA: Lazović, Perković, Averka 1, Mačić, Popadić 1, Vidović 1, Đ. Radović 1, Ukropina, Spaić, Matković 1, V. radović, Vujović 1, Tešanović (12 odbrana).

Kraj utakmice!

IV četvrtina:

30. minut - Nemanja Vico se odlično otvorio na centarskoj poziciji i rutinski matirao golmana Crne Gore.

28. minut - Rutina Srbije koja podiže razliku i samo čeka kraj meča i velike, jako važne, i sigurne pobede.

25. minut - Upisao se i Đorđe Vučinić. Crna Gora je na konopcima i ovih plus šest teško da bi i daleko kvalitetniji rivali mogli da se izvuku iz ovakve situacije.

Sava Ranđelović EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT
 

 

III četvrtina:

Kraj treće četvrtine - Odlično završen treći period posle uvodnih problema. Mandić zaista pravi ogromnu razliku u bazenu i preostalo je još osam minuta do kraja meča.

23. minut - Najveća prednost Srbije. Brza realizacija Dušana Mandića nam je donela plus pet. Možda je rano reći, ali su "delfini" na fantastičnom putu da reše pitanje pobednika.

22. minut - Prvenac Radomira Drašovića na utakmici. Asistencija Dušana Mandića posle igrača više koji zaista i više nego odlično funkcioniše danas.

20. minut - Iznenadio je Viktor Rašović rivala. Šutirao je odmah po dosuđenom faulu i vratio onih maksimalnih plus četiri na našu stranu.

19. minut - Jako bitan gol Save Ranđelovića! Nije dozvolio da se Crnogorci dodatno približe. Vratila je Srbija psihološku prednost na svoju stranu.

17. minut - Počelo je drugo poluvreme sa po promašajem na obe strane. Doduše, mi smo to uradili sa igračem manje...

II četvrtina:

Kraj prvog poluvremena - Nije Srbija realizovala poslednji napad u prvom delu igre. Dobra akcija, lopta kod stative, ali Tešanović je pokazao zašto je jedan od najboljih golmana sveta.

strahinja rašović EPA-EFE/KIYOSHI OTA
 

 

15. minut - Kakva šteta što dobra odbrana nije krunisana. Odbranili smo se sa igračem manje, ali je Jovan Vujović na volšeban način stigao do lopte i čušnuo je dovoljno da pređe zamišljenu gol-liniju.

14. minut - Iznudio je kapiten Nikola Jakšić peterac za "delfine" koji je sigurno realizovao Dušan Mandić.

13. minut - Ponovo je Crna Gora iznudila dvojicu igrača više. Konstantin Averka je posle lepe finte šuta prevario Filipovića.

11. minut - Konačno se promenio rezultat na semaforu. Strahinja Rašović je sa levog krila poslao projektil iza leđa Tešanović i to ponovo iz igrača više.

10. minut - Mali problemi u napadu za Srbiju. Dva napada nismo iskoristili. Štaviše, bili smo prinuđeni da na isteku vremena i šutiramo.

Kraj prve četvrtine  - Šteta što je Filipović poklekao u samom finišu prve četvrtine. Zaista maestralno brani, čak i u situaciji kada smo imali dvojicu igrača manje. Svakako, sa ovakvom igrom, Srbja može mnogo.

6. minut - Fantastična igra Srbije se nastavlja! Ne samo što imamo ubedljivo vođstvo već raduje to da gotovo čitavu četvrtinu Crna Gora nije postigla gol?!

4. minut - Maaandić! Novo isključenje su iznudili naši momci, a potom vrlo strpljivo i koncentrisano rešili novi napad. Imamo jako lepu prednost.

Dušan Mandić ATA Images
 

 

3. minut - Odlično funkcioniše odbrana "delfina". Rival ne uspeva nikako da napravi prednost i za sada kontrolišemo dešavanja u bazenu.

2. minut - Posle Viktora i Strahinja Rašović se upisao u strelce. Iskoristila je Srbija prvog igrača više. Moramo da pohvalimo i odbranu koja je zaustavila prva dva šuta Crne Gore.

1. minut - Odlično otvaranje Srbije, jako dobro je Viktor Rašović šutirao sa desne strane i iznenadio golmana Tešanovića.

14.50 - U taboru Crne Gore veruju da imaju adute da naude Srbiji.

- Srbija je individualno vrhunska ekipa, ima nekoliko igrača svetske klase, ali mislim da smo mi mlađi, poletniji i spremniji od njih. Mislim i da imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost bih tražio u timskom duhu i želji. Mislim da imamo realne i dobre šanse.

14.30 - Poštovani čitaoci, dobrodošli u naš uživo prenos duela Srbije i Crne Gore u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading