SRBIN NAPRAVIO PODVIG KAKAV SE RETKO VIĐA Jovica Spajić pobedio u najtežoj trci na svetu, pokazao na -50 da mu niko ne može ništa

15:02 | 10-02-2024

Ostali sportovi 0

Od 2012. godine je reprezentativac Srbije u ultramaratonu i od tada niže uspehe širom zemaljske kugle, ali ovo je definitivno kruna njegove karijere

Jovica Spajić
printscreen instagram

Neverovatne vesti danas nam stižu iz Kanade gde je srpski ultramaratonac Jovica Spajić pobedio na najtežoj i najhladnijoj ultramaratonskoj trci ‘Yukon Arctic Ultra’ koja je duga 300 milja, tj. nestvarnih 483 kilometra.

Ova trka smatra se najtežim ultramaratonom jer temperature u Jukonu dostižu i -50 stepeni, ali, to nije predstavljalo problem ovom Pribojcu da do cilja dođe prvi!

Inače, Jovica Spajić rođen je 1987. godine u okolini Priboja i nosilac je crnog pojasa u japanskoj džijudžici i džudou, Ginisov je rekorder jer je uradio 30 hiljada trbušnjaka u roku od 24 sata i pripadnik je srpske Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

USPEH KOJI JE ODUŠEVIO SVE Đoković se oglasio, nije ostao imun na ogroman uspeh Srbina

Od 2012. godine je reprezentativac Srbije u ultramaratonu i od tada niže uspehe širom zemaljske kugle, ali ovo je definitivno kruna njegove karijere! 

Jovica ne bira podloge i vremenske uslove, to može da bude led, sneg, pustinja, močvara, planina. Njemu je svejedno. Ako bi se kojim slučajem organizovala trka na drugoj planeti, on bi se prvi prijavio. 

- Otkrio sam, da ja pre trke ekstremne izdržljivosti mogu da uradim na jedan dobar način, i da se posle toga brzo oporavim i da se vratim normalnim životnim tokovima. Taj genetski inžinjering, taj neki talenat za takve trke, verovatno je nešto što me takođe gura dalje - rekao je Jovica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading