"SRBIJA NIJE ONO ŠTO JE BILA" Čuveni Hrvat najavio vaterpolo klasik sa "delfinima": Samleli smo protivnika...

12:32 | 11-02-2024

Ostali sportovi 0

Počinje ono najvažnije na planetarnoj smotri.

Ratko Rudić
Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije je saznala protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru. Ona će snage da odmeri sa starim znancima, selekcijom Hrvatske, a taj meč je na programu u utorak od 17 časova.

Oba tima su ostvarila cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali se uprkos tome očekuje velika i bespoštedna borba u bazenu.

Takozvane "barakude" su, vredi napomenuti, odigrale utakmicu više u odnosu na "delfine", s obzirom na to da su se "top osam" faze domogli preko osmine finala, gde su deklasirali Kinu sa 22:4.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

VATERPOLISTI SRBIJE POSTIGLI VELIKI USPEH Jedan cilj smo ostvarili plasmanom u Pariz, sad moramo kvalitetno do kraja

Spomenuti meč je za televiziju "HRT" prokomentarisao proslavljeni stručnjak, Ratko Rudić, koji smatra da je protivnik Hrvatske u nedelju bio nedorastao za nju:

- Naši su odigrali rutinsku utakmicu protiv protivnika koji nam nije dorastao. Ali utakmica nam je bila jako važna i taj pritisak nužno nosi ozbiljnost tokom utakmice. Ekipa je pokazala da je to tako shvatila - rekao je on, pa nastavio:

- Polako smo "samleli" protivnika i na kraju smo zasluženo pobedili i plasirali se na Igre. Sećam se mnogo kvalifikacionih utakmica za Igre. U njima razlika u kvalitetu nije bila toliko bitna koliko je važna bila psihološka priprema. To su utakmice velikog uloga.

Zatim je govorio i o reprezentaciji Srbije:

- U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije onakva kakva je bila ranije. Naravno, bez potcenjivanja. Hrvatska je bila dobra protiv Australije, dok sa Španijom nije bila na očekivanom nivou. Utakmica sa Srbijom biće ona u kojoj ćemo da vidimo koliko Hrvatska vredi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading