SUPERBOL DRAMA I PRODUŽETAK Kanzas srušio San Francisko, Mahoms je ponovo heroj

07:04 | 12-02-2024

Ostali sportovi 0

Ekipa Kanzas Sitija odbranila je NFL titulu, pošto je u finalu 58. Superboula u Las Vegasu, posle produžetka, savladala San Francisko 25:22.

Super bol
AP Photo/Charlie Riedel

Junak trijumfa bio je Patrik Mahoums, koji je "bacio tačdaun" Mekolu Hardmenu za preokret u poslednjim sekundima.

Kanzas je prva ekipa koja je odbranila titulu, posle Nju Ingland Petriotsa 2005. godine, osvojila ukupno četvrtu, a Mahoums je treći put kao MVP došao do Lombardijevog trofeja.

Bilo je ovo tek drugi put u istoriji da su se igrali produžeci u finalu.

Na poluvremenu jednog od najvažnijih i najgledanijih sportskih događaja na planeti nastupio je pop zvezda Ašer, koji je oduševio publiku, posebno kada je na binu kao gošća izašla Ališa Kiz i kada su zajedno izveli njihovu poznatu pesmu "My Boo".

Superbol je, prema dostupnim podacima, najgledanija sportska utakmica na svetu, koja ima direktan prenos u oko 190 zemalja, na više od 25 jezika.

Ekipa Tanjuga je u Vašingtonu imala priliku da prisustvuje praćenju te utakmice u jednom pabu. 
Osim za postignute poene, publika je navijala i tokom muzičkih nastupa pre i tokom utakmice, koja je poznata po tome što na tom sportskom spektaklu učestvuju svetske zvezde, koje u pauzama izvode svoje hitove. 
"Američki fudbal nije toliko popularan kao klasičan i svaka zemlja ima neki svoj najpoznatiji sport, ali američki fudbal jeste važan i sigurno ste za njega čuli putem američkih medija. Taj sport nije jednostavno razumeti, ali je zabavan”, rekao nam je jedan od gledalaca. 

Drugi kaže da je Amerika veoma posvećena američkom fudbalu i da je Superbol u rangu nacionalnog praznika. 

Među navijačima su muškarci, žene, parovi različitih starosnih dobi - od tinejdžera do penzionera, a svi su saglasni da je američka kultura veoma  prihvaćena u svetu. 

"Pravila su takva da ćete ih lako razumeti ako se malo udubite”, rekle su za Tanjug drugarice koje tradicionalno prate utakmicu godine.

Jedna od njih kaže da veruje da i Evropljani vole da gledaju ovaj sport jer je jako nepredvidiv i jedna ekipa može da gubi, a onda odjednom da pobedi.

Ovo je bilo 58. po redu finale Nacionalne fudbalske lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 


 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading