TUCAK POSLE POBEDE HRVATSKE Viteška, predivna utakmica protiv Srbije, kao i uvek

21:40 | 13-02-2024

Ostali sportovi 0

Ivica Tucak, selektor vaterpolista Hrvatske, sumirao je utiske nakon nove pobede njegove reprezentacije nad Srbijom na Svetskom prvenstvu u Dohi

Ivica Tucak
EPA-EFE/ANTONIO BAT

 

"Delfini" nisu uspeli da se revanširaju za poraze na prethodnoj planetarnoj smotri i Olimpijskim igrama. 

Tucak je bio izuzetno zadovoljan nastupom svog tima koji se plasirao u polufinale, ali nije propustio priliku ni da pohvali naše vaterpoliste.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Zatvorili smo sve ono što je trebalo kod Srbije. Marko (Bijač) je bio odličan na našem golu, igrači su pomagali jedan drugome. Naša rešenja s igračem više su bila odlična. Ono što sam govorio, ali nisam reagovao poslednjih dana kada sam slušao i čitao kako naši igrači navodno nemaju odlučnosti i tako dalje... E, ni govora! Imaju oni i te kako hrabrosti i odlučnosti, ali ono što ja želim da nam igra ima glavu i rep, da odigramo akciju. To smo radili, to smo imali. Srbiji čestitam na fer i korektnoj borbi, viteški odigranoj utakmici. Mislim da je utakmica bila predivna, kao što je uvek s njima - rekao je Tucak za "Jutarnji list".

Ivica Tucak EPA-EFE/Tibor Illyes
 

SVI SU BILI IZNENAĐENI REAKCIJOM Mnogi se pitaju da li bi ovako reagovao Dejan Savić? Čudan tajm-aut selektora Srbije u prelomnim trenucima meča sa Hrvatima

Da li je ključno bilo zatvaranje Dušana Mandića?

- Da, ali onda moraš malo druge negde da pustiš, pa smo "procureli" levo kod Strahinje Rašovića. Ušli smo svesno u taj rizik. Međutim, mislim da smo ih dobro zatvorili, isto kao što smo dobro "snimili" njihovog igrača više. Znali smo tačno što igraju, ko izlazi iz prve linije. Bila je to sve u svemu jako, jako dobra utakmica. Bilo je grešaka, pa i s naše strane, ali rekao bih utakmica za ocenu "pet minus" - dodao je Tucak.

"Barakudama" je ovo bio 10. plasman u polufinala svetskih prvenstava od 2005. godine.

" To su činjenice. To niko ne može da ospori. Uz sve one velike reprezentacije sveta, mi smo na prvom mestu po tom pitanju. Strašno sam ponosan što smo nakon smene generacija, redizajna koji smo uradili nakon Tokija 2021, ostali vaterpolo velesila. To nam niko ne može osporiti - zaključio je Tucak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading