KRAJ VELIKE KARIJERE Slavni atletičar ide u penziju

16:15 | 14-02-2024

Ostali sportovi 0

Nekadašnji svetski šampion u bacanju kugle David Štorl najavio je da će u petak završiti profesionalnu karijeru, saopštio je danas Nemački atletski savez (DLV).

Storl
EPA-EFE/HAYOUNG JEON


Štorl (33) će se od profesionalnog bavljenja atletikom oprostiti u petak u Lajpcigu na nacionalnom dvoranskom prvenstvu.

Štorl je prvu titulu svetskog šampiona na otvorenom osvojio 2011. u Južnoj Koreji. On je tada postao najmlađi svetski šampion u istoriji ove discipline. 

Štorl je titulu odbranio na SP 2013. u Moskvi, dok je dve godine kasnije na planetarnom šampionatu u Pekingu osvojio srebro. Na Svetskim prvenstvima u dvorani osvojio je tri srebrne medalje (2012, 2014. i 2018. godine).
On je na EP na otvorenom osvojio tri zlatne medalje i jedno bronzano odličje, a sa EP u dvorani ima jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. stigao je do srebrnog odličja.

- Vrlo sam zadovoljan, ostvario sam puno toga. Bilo je lepo, jer sam imao mnogo prilika i osećao se slobodnim - izjavio je Štorl čiji je lični rekord 22,20 metara.

On je u poslednje dve godine imao dosta problema sa povredom leđa.

- U nekom trenutku sam osetio da je rizik neproporcionalan u odnosu na dobitak - dodao je Štorl.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading