GRCI SU ZA NAS SILA Srbija završila Svetsko prvenstvo kao šesta

15:32 | 17-02-2024

Ostali sportovi 0

Poraz "delfina" za kraj šampionata u Dohi

Nikola Jakšić
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Pisali smo već o tome. Srbija, nažalost, ni treću uzastopnu godinu nije osvojila neku medalju sa velikih takmičenja. Najviše što smo uspeli je četvrto mesto, a danas smo završili Svetsko prvenstvo kao - šesti.

U susretu za peto mesto nas je nadigrala Grčka, pokazala da je trenutno sila za nas i odnela pobedu - 15:11!

Solidno su naši momci otvorili utakmicu. Pogađali su Petar Jakšić i Sava Ranđelović i imali smo 2:2 posle kojih sledi drastičan pad.

Napravili su Grci seriju 3:0. Nije odbrana Srbije imala rešenja za Kakarisa i Genidunjasa i praktično smo od prve četvrtine konstantno jurili razliku protivnika. 

Malo smo zategli odbranu, propustili i pojedine prilike u napadu da minus svedemo barem na gol ili dva. Otuda su Grci otišli sa prednošču od 8:5 na poluvreme.

Odlično su "delfini" odigrali po povratku u bazen. Mandić, Drašović i Vučinić su golovima vratili potpunu neizvesnost. Imali smo u nekoliko navrata i sreće i uz dobre reakcije Filipovića ušli sa minus jedan (10:9) u poslednju deonicu.

Dušan Mandić ATA Images
 

 

Nažalost, serijom grešaka smo dozvolili Grcima dva jeftina gola. Vlahopulos i Giuvetis su brzo vratili plus tri na stranu našeg rivala i tako praktično rešili meč.

Na kraju, Srbija je ostvarila primarni cilj. Izborila je olimpijsku vizu i imaće šansu da u Parizu brani zlato osvojeno u Tokiju pre tri godine, ali će za tako nešto morati daleko, daleko bolje.

U selekciji Srbije su danas najefikasniji bili Drašović sa tri gola, dok su Ubović i Mandić postigli po dva. 

Kod Grka su su Kakaris i Giuvetis postigli po tri, dok su po dva na konto upisali Vlahopulos, Kilas i Kalgeropulos.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading