"OVO JE SRAMOTA" Hrvati se obrukali kao nikada do sada - da li je ovo moguće?

10:17 | 20-02-2024

Ostali sportovi 0

Neverovatno...

Vaterpolo
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski vaterpolisti su se prošle nedelje vratili kući kao šampioni sveta, donoseći najsjajnije odličje i pehar osvojen u Dohi.

Međutim, grad Zagreb, iako domaćin sportskim junacima, nije pružio doček dostojan njihovog veličanstvenog uspeha na svetskoj sceni.

Odsustvo organizovanog dočeka izazvalo je opravdano nezadovoljstvo kako samih sportista, tako i šire javnosti.

NA TRONU POSLE SEDAM GODINA Hrvati pobedili Italiju posle drame i osvojili Svetsko prvenstvo

Vaterpolo EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, koja je svojim sjajnim uspehom osvojila srca ljubitelja sporta, posetila je Banske dvore kako bi se sastala s premijerom Andrejem Plenkovićem. Ipak, nedostatak dočeka nacije i vernih navijača ostao je primetan, izazivajući ogorčenje među građanima.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih vaterpolista, Dubravko Šimenc, nije krio svoje nezadovoljstvo situacijom. Izrazio je duboko razočaranje što grad Zagreb nije organizovao doček za šampione, naglašavajući da će ih gradovi poput Dubrovnika, Splita i Šibenika srdačno dočekati i ispratiti s poštovanjem koje zaslužuju.

"Kao rođeni Zagrepčanin, a tek onda kao bivši vaterpolista, reprezentativac, olimpijac, izvinjavam se selektoru Ivici Tucku, njegovom stručnm štabu, svim igračima i predsedniku Saveza na sramotnom činu Grada Zagreba, glavnog grada svih Hrvatica i Hrvata, u domovini i dijaspori, na ignoriranju organizacije dočeka povodom dočeka svetskih vaterpolo šampiona iz Dohe. Mene je sramota! Zar vam nije žao tih momaka? Možda samo sanjam ružni san ili...", napisao je slavni vaterpolista na Fejsbuku, a sličnim tonom oglasile su se i ostale legende hrvatskog vaterpola.

Ovaj propušteni trenutak ne samo da je pokvario radost trenutnog trijumfa već je i postavio pitanje odnosa prema vrhunskim sportistima, čije napore i rezultate treba adekvatno ceniti i slaviti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading