PRIJEM ZA ŠAMPIONA Rvač pokorio Evropu, Šumadinci slave Rusa u dresu Srbije

06:00 | 23-02-2024

Ostali sportovi 0

Na nedavnom Evropskom prvenstvu u Bukureštu zlatna medalja zasijala oko vrata našeg reprezentativca

Rvanje
EPA/Tamas Kovacs

 

Aleksandar Komarov, član Rvačkog kluba Kragujevac, osvojio je zlatnu medalju na EP u grčko-rimskim stilom pobedivši u finalu Turčina Alija Čengiza. Pre toga, savladao je dosadašnjeg evropskog prvaka Mađara Ištvana Takača i aktuelnog olimpijskog šampiona Ukrajinca Žana Belenjuka.

Aleksandar Komarov Profimedia
 

Tim povodom, u Gradskoj upravi Kragujevca priređen je prijem za reprezentativca Srbije.

- Mnogo znači kad imate rvača ovakve klase koji je pretendent i za olimpijsku medalju. Za Kragujevac je to izuzetno važno jer bi onda ispod Dunava i Save, i to u našem gradu, imali čak dve medalje što nije zabeleženo decenijama. Lokalna samouprava je u poslednje vreme obezbedila odgovarajuća sredstva i infrastrukturu za amaterske, pojedinačne i školske sportove. U narednom periodu Kragujevac će dobiti i prvu multifunkcionalnu borilačku salu koja će sigurno doprineti da imamo još ovakvih sportista - rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada.

Aleksandar Komarov i Predrag Stevović Grad Kragujevac
 

Đorđe Kalanović, potpredsednik Rvačkog saveza Srbije kaže da se prvi put u istoriji grada i kluba dešava da neko osvaja tako veliku seniorsku medalju, iako grad na Lepenici ima bogatu tradiciju u ovom sportu, i da za razvoj mladog kluba kakav je Kragujevac mnogo znači što ima evropskog šampiona za podstrek i motivisanje dece da se bave ovim sportom.

Aleksandar Andrejevič Komarov je Rus, osvajač velikog broja medalja na vrhunskim takmičenjima. Od ove godine nastupa za Srbiju. Oženjen je Nevenom Vulović, nekadašnjom rvačkom reprezentativkom Srbije i živi u Kragujevcu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading