SELEKTOR VERUJE U PREKID LOŠEG NIZA: Medalja je samo pitanje vremena

15:14 | 24-02-2024

Ostali sportovi 0

Veruje Uroš Stevanović da je samo pitanje vremena kada će se Srbija vratiti na pravu stazu.

Uroš Stevanović

Već tri godine je Srbija van konkurencije za medalju, bilo sa Evropskog, bilo sa Svetskog prvenstva. Crni niz se nastavio i na prošlom SP u Dohi.

Ipak, optimista je selektor Uroš Stevanović i veruje da je samo pitanje vremena kada će "delfini" ponovo doneti medalju sa nekog takmičenja.

- Rezultatski na poslednjim takmičenjima nedostajao je jedan korak ka medaljama, u Fukuoki smo bili četvrti, u Hrvatskoj smo ispali u četvrtfinalu od Mađarske posle peteraca, u Dohi u četvrtfinalu od Hrvatske koja je osvojila Svetsko prvenstvo i vicešampion je Evrope tako da sam siguran da je pitanje samo vremena kada će se doći do medalja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Veruje Stevanović da tim ide uzlaznom putanjom i da je neophodan kontinuitet, kao i da nas zaobiđu povrede za dobre rezultate.

- Rezultatski nismo napravili napredak ali u svim ostalim segmentima stvaranje igre i tima tendencija napretka je evidentna. Od Dohe smo bili na nivou kome težimo, tek smo od 2. januara i sparinga sa reprezentacijom Nemačke bili kompletniji posle godinu dana rada. Jakšić je izašao iz povrede i to su mu bili prvi treninzi na kojima je maksimalno mogao da radi. On nije igrao Svetski kup u Podgorici, Mandić Svetsko prvenstvo u Fukuoki i to su im bili prvi zajednički treninzi u reprezentaciji od Svetskog prvenstva u Budimpešti 2022. Trebalo je vremena i drugačija je koncepcija igre kada jedan od njih ne igra a do EP u Hrvatskoj nismo imali vremena ali mogu da budem zadovoljniji kako je sve izgledalo na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Dušan Mandić ATA Images
 

 

Pohvalio je selektor Srbije igrače i istakao da nemaju nikakav psihološki pritisak koji ih sprečava da osvoje medalju.

- Ne postoji ni psihološki problem niti je protivnik svaki put bio bolji. Svako od tri prvenstva je zasebna priča. Kako ste zadovoljni ponašanjem, atmosferom u ekipi, ispunjavanjem obaveza. Sve je bilo na nivou koji zahteva reprezentacija Srbije.

Prokomentarisao je selektor "delfina" i predstojeće Olimpijske igre na kojima Srbija brani zlatnu medalju.

- Imaćemo mesec i po dana priprema kao i svi ostali, dovoljno za sve što treba da uradimo. Najvažnija utakmica na Olimpijskim igrama je četvrtfinale, druga grupa je potpuno ujednačena tako da lakšeg protivnika u četvrtfinalu nema, a to pokazuju i rezultati sa prethodnih Olimpijskih igara - zaključio je Uroš Stevanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading