SELEKTOR VERUJE U PREKID LOŠEG NIZA: Medalja je samo pitanje vremena

15:14 | 24-02-2024

Ostali sportovi 0

Veruje Uroš Stevanović da je samo pitanje vremena kada će se Srbija vratiti na pravu stazu.

Uroš Stevanović
EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Već tri godine je Srbija van konkurencije za medalju, bilo sa Evropskog, bilo sa Svetskog prvenstva. Crni niz se nastavio i na prošlom SP u Dohi.

Ipak, optimista je selektor Uroš Stevanović i veruje da je samo pitanje vremena kada će "delfini" ponovo doneti medalju sa nekog takmičenja.

- Rezultatski na poslednjim takmičenjima nedostajao je jedan korak ka medaljama, u Fukuoki smo bili četvrti, u Hrvatskoj smo ispali u četvrtfinalu od Mađarske posle peteraca, u Dohi u četvrtfinalu od Hrvatske koja je osvojila Svetsko prvenstvo i vicešampion je Evrope tako da sam siguran da je pitanje samo vremena kada će se doći do medalja.

Veruje Stevanović da tim ide uzlaznom putanjom i da je neophodan kontinuitet, kao i da nas zaobiđu povrede za dobre rezultate.

- Rezultatski nismo napravili napredak ali u svim ostalim segmentima stvaranje igre i tima tendencija napretka je evidentna. Od Dohe smo bili na nivou kome težimo, tek smo od 2. januara i sparinga sa reprezentacijom Nemačke bili kompletniji posle godinu dana rada. Jakšić je izašao iz povrede i to su mu bili prvi treninzi na kojima je maksimalno mogao da radi. On nije igrao Svetski kup u Podgorici, Mandić Svetsko prvenstvo u Fukuoki i to su im bili prvi zajednički treninzi u reprezentaciji od Svetskog prvenstva u Budimpešti 2022. Trebalo je vremena i drugačija je koncepcija igre kada jedan od njih ne igra a do EP u Hrvatskoj nismo imali vremena ali mogu da budem zadovoljniji kako je sve izgledalo na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Dušan Mandić ATA Images
 

 

Pohvalio je selektor Srbije igrače i istakao da nemaju nikakav psihološki pritisak koji ih sprečava da osvoje medalju.

- Ne postoji ni psihološki problem niti je protivnik svaki put bio bolji. Svako od tri prvenstva je zasebna priča. Kako ste zadovoljni ponašanjem, atmosferom u ekipi, ispunjavanjem obaveza. Sve je bilo na nivou koji zahteva reprezentacija Srbije.

Prokomentarisao je selektor "delfina" i predstojeće Olimpijske igre na kojima Srbija brani zlatnu medalju.

- Imaćemo mesec i po dana priprema kao i svi ostali, dovoljno za sve što treba da uradimo. Najvažnija utakmica na Olimpijskim igrama je četvrtfinale, druga grupa je potpuno ujednačena tako da lakšeg protivnika u četvrtfinalu nema, a to pokazuju i rezultati sa prethodnih Olimpijskih igara - zaključio je Uroš Stevanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading