SRBIN IZ KURŠUMLIJE KRALJ AFRIČKOG PLEMENA Dedu preminulog MMA borca 16 miliona Nigerijaca izabralo za vladara

12:19 | 25-02-2024

Ostali sportovi 0

Stefan Savić je preminuo u 23. godini

Pleme
EPA-EFE/Fikile Marakalla

 

Stefan Savić, reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, tragično je preminuo u nedelju 25. februara u jutarnjim satima.

Kako javljaju mediji, na uglu Dobračine i Dunavske, zatečen je S. S. sa ubodnom ranom u predelu grudi. Hitno je prevezen u Urgentni centar, međutim, usled zadobijenih povreda, S. S. je preminuo. Ispostavilo se da je reč o Stefanu Saviću.

Neverovatnu životnu priču ima Stefanov deda koji je kralj afričkog plemena.

Svečanim činom, stanovnici malog mesta Išijagu u Eboni Stejtu, republici na jugu Nigerije, inaugurisali geometra beogradskog „Energoprojekta“, Kuršumličanina Molotova Mocu Savića u svog počasnog kralja čime je postao prvi belac sa titulom počasnog kralja ovog milionskog afričkog plemena.

Novi kralj je dodirom lepeze od lavlje kandže i antilopine kože pomazio do zemlje sagnute podanike koji su se tiskali uz svog velikodostojnika ne bi li od njega dobili blagoslov.

Nakon inaguracije, veselje se nastavilo do kasno u noć, uz vidno pokazivanje privrženosti suverenu objašnjava nam Savić kako je pre više od dvadeset godina postao afrički kralj.

- Pleme Igbo broji šesnaest miliona ljudi, njegovi pripadnici su vrlo gostoljubivi, rasuti su po celoj Nigeriji, kao veliki trgovci, stručnjaci raznih profila. Kada uđete u njihovu kuću, dobijate palmino vino u znak dobrodošlice, kao kod nas slatko, ili nekada hleb i so. To piće je egzotično i veoma ukusno, a drugi njihov nacionalni specijalitet je burgutu, rakija od šećerne trske Za počasnog kralja plemena Igbo krunisan sam u znak velikog prijateljstva, gostoprimstva i izuzetno uspešne petnaestogodišnje saradnje, na šta sam im ja veoma zahvalan i ponosan - objasnio je svojeveremeno Savić.

Molotov Savić je rođen u Kuršumliji 1947. godine. Za svoje ime Molotov saznao je tek pri upisu u geodetsku školu, kada je priložio krštenicu koju su mu svojeručno potpisali kum Miloje i pop Trojko. No, prezime Staljinovog ministra u njegovom imenu nije mu smetalo da putuje po celom svetu i učestvuje u izgradnji najvećih svetskih investicionih projekata.

U početku svoje geodetske karijere učestvovao je na izgradnji domaćih brana Batlave, Gračanke i Mratinje, a zatim Čira Piure u Peruu, Kiambere u Keniji, autoputa Kuala Lumpur – Singapur, a poslednjih petnaest godina u Nigeriji, na izgradnji infrastrukture novog glavnog grada Abudže, rafineriji nafte i tečnog gasa na ostrvu Boni Island i velikog broja puteva i pruga u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji Crnog kontinenta.

U Nigeriji se najduže zadržao i stekao mnogo dobrih prijatelja i na kraju svega toga, ta prijateljstva su i krunisana ovom počasnom kraljevskom titulom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading