DRAMA U NOVOM SADU Vojvodina na tragičan način završila evropsku odiseju

23:33 | 05-03-2024

Ostali sportovi 0

Ogromna šteta što naš klub nije izborio plasman u Top 12 Lige Evrope.

Boris Rojević
ATA Images

Kakva šteta. Kako sumorna noć za Vojvodinu koja je bila nadomak toga da joj bude jedna od najlepših u poslednjih nekoliko godina. Tako je malo falilo da se izbori plasman u Top 12 Lige Evrope, ali je završena evropska odiseja.

Morala je Vojvodina sa najmanje četiri gola razlike da pobedi švajcarski Kadeten, ali je na kraju ostala na samo plus tri - 27:24.

A imala je četa novog selektora Srbije Borisa Rojevića poslednji napad na utakmici za tih famoznih plus četiri.

Dugo je iskusni Belorus Boris Puhovski držao loptu koja je stigla do Jovice Nikolića koji je probao da pošalje loptu do pivotmena, ali je realizacija bila loša i Vojvodina je ostala bez nastavka evropskog puta ove sezone.

Šteta, pošto je šampion Srbije vodio sa ogromnih plus sedam posle 14 minuta igre. Baš toliko je trebalo gostima iz Švajcarske da stignu do prvog pogotka na utakmici.

Blistao je golman Andrej Trnavac koji je upisao 13 odbrana samo u prvom delu utakmice. Ali, na kraju džaba, kada je Kadeten izborio duel sa braniocem trofeja u Ligi Evrope Fukse Berlinom u narednoj rundi takmičenja.

U redovima Vojvodine najefikasniji su bili Gregor Ocvir sa šest golova, Luka Rogan sa pet i pomenuti Puhovski sa četiri. Istakao se i golman Trnavac koji je na kraju zaustavio čak 18 šuteva!

Kod Kadetena su po sedam golova postigli Islanđanin Odir Tor Rikardson i Poljak Arijel Pjetrašik. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading