Svetska atletika odala priznanje Beogradskom maratonu

10:22 | 07-03-2024

Ostali sportovi 0

Pripreme za 37. "Beogradski komtrejd maraton", koji se održava 28. aprila, uveliko su u toku, a najmasovniji sportski događaj u Srbiji dobio je još jedno veliko priznanje

Beogradski maraton
Alo! Vladimir Marković

Svetska atletika, koja je krovna organizacija za ulične trke, dodelila je Beogradskom maratonu prestižni sertifikat kao potvrdu kvaliteta organizacije, ali i ispunjavanja najviših standarda svih ostalih segmenata samog događaja.

U kalendaru Svetske atletike nalazi se preko hiljadu trka na svim meridijanima, a ovaj sertifikat ima samo stotinak uličnih trka na čitavom svetu, među kojima je od ove godine i Beogradski maraton.

DOBRE STVARI NA TREBA MENJATI Beogradski maraton i Turistička organizacija Beograda potpisali protokol o saradnji (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Osim vrhunske organizacije svih trkačkih događaja pod okriljem Beogradskog maratona, dodatni uticaj za dobijanje ovog prestižnog priznanja imale su i kvalitetno pripremljene i organizovane elitne trke.

- Sve još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je Beogradski maraton prošle godine vraćen u zvanični kalendar Svetske atletike, a da smo samo godinu dana kasnije dobili i ovaj vredan sertifikat - konstatovao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

- Beogradski maraton je manifestacija od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd. Proširio je svoje delovanje na pet trka tokom cele godine, a uz prateće događaje uoči samog maratona kao što su EXPO i Sportski forum, kontinuirano se sprovode i različite društveno-odgovorne akcije. Svetska atletika je sve to prepoznala i ukazala nam veliku čast. To će nam omogućiti da nastavimo da rastemo kao značajan trkački događaj u regionu i da Beogradski maraton podižemo takmičarski, organizaciono, ali i u pogledu masovnosti na još viši nivo - zaključio je Habuš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading